Χρυσή Αυγή : Σε αδιέξοδο οι οργισμένοι κτηνοτρόφοι της Ξάνθης

4 Οκτωβρίου 201613:32

Ο Ιωάννης Λαγός, Βουλευτής Β’ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για το πάγωμα των λογαριασμών των κτηνοτρόφων του νομού.

Η ερώτηση:

“Στην Ξάνθη σύμφωνα με καταγγελίες του Προέδρου του κτηνοτροφικού συλλόγου Αθ. Λουκμακιά, πάγωσαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των κτηνοτρόφων του νομού που δεν έχουν δυνατότητα να εξοφλήσουν τα δάνεια που είχαν λάβει αδρανοποιώντας την όποια επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Επιχειρώντας απεγκλωβισμό από το οικονομικό αδιέξοδο των μελών του, ο κτηνοτροφικός σύλλογος, από την πλευρά του, όπως υπογραμμίζει, έχει αποφασίσει να δράσει άμεσα, ζητώντας, σε πρώτη φάση, νομική κάλυψη, προκειμένου να επανενεργοποιηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των κτηνοτρόφων του νομού, που δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις οφειλές τους στην εφορία, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει παράνομη την τακτική της κατάσχεσης καταθέσεων, ενώ υπογραμμίζει, πως θα υπάρξουν συλλογικές αντιδράσεις, για να λυθεί το θέμα.

Την ίδια στιγμή δηλώνει πως η κτηνοτροφία στον νομό πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, λόγω των οικονομικών μέτρων, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Ιδιαίτερα, όσον αφορά τους κτηνοτρόφους της περιοχής της Ξάνθης, η κατάσταση δυσκολεύει περισσότερο, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν, παράλληλα, επικίνδυνες ζωονόσους, που απειλούν το ζωικό τους κεφάλαιο, προκαλώντας τους μεγάλη οικονομική ζημία.

Τέλος, επισημαίνει, την ανάγκη να δίνονται έγκαιρα οι επιδοτήσεις από την ΕΕ αρχές Σεπτεμβρίου, την περίοδο, δηλαδή, που γίνεται η συγκομιδή του αραβόσιτου, ώστε οι κτηνοτρόφοι να προμηθεύονται σε ανταγωνιστικές τιμές το προϊόν από τους παραγωγούς αλλά δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά, όπως συμπληρώνει, οι επιδοτήσεις δεν έχουν δοθεί ακόμη, με αποτέλεσμα να μην έχουν διαθέσιμα χρήματα οι κτηνοτρόφοι του νομού για αγορά καλαμποκιού, που, αυτή την περίοδο, πωλείται, μόλις, δεκαπέντε λεπτά.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί :
Έχει πρόθεση και σχέδιο και να επιλύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι η κυβέρνηση ;”

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr