Χρυσή Αυγή: Παράνομα οικοτροφεία σε Ξάνθη και Κομοτηνή

11 Μαΐου 201616:15

Ερώτηση κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο Υπουργείο Εξωτερικών και τέλος Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για παράνομα οικοτροφεία σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Για την ερώτηση αυτή, η Χρυσή Αυγή επικαλείται άρθρο της εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑΣ του τεύχους 81-82, Οκτώβριος 2015-Ιανουάριος 2016. Αυτό από μόνο του λέει αρκετά για την δράση της στην περιοχή το τελευταίο διάστημα και το κλίμα που θέλει να δημιουργήσει στην περιοχή πρώτα με την συγκέντρωση που επιχείρησε στην Γλαύκη και τώρα με δημοσιεύματα περασμένων μηνών και μάλιστα χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο.

Αναλυτικά:

Η εφημερίδα «ΖΑΓΑΛΙΣΑ» που εκφράζει και υπερασπίζεται τα δικαιώματα Ελλήνων Πομάκων στη Θράκη αποκαλύπτει και καταγγέλλει πως στην Ξάνθη λειτουργούν τρία παράνομα οικοτροφεία και για οικίες όπου γίνονται παράνομα κουράν κουρσού, για τα μαθήματα υπολογιστών – τουρκικής προπαγάνδας, στα οποία εργάζεται μάλιστα εκεί και η σύζυγος βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου !
Το δημοσίευμα αναφέρει πως :
1) το παράνομο οικοτροφείο και το εν λόγω οικοτροφείο, χρηματοδοτείται από το θρησκευτικό τάγμα των Σουλεϊμαντζή.
2) Το δεύτερο παράνομο οικοτροφείο βρίσκεται στη συνοικία Σαμακώβ της Ξάνθης, στις υπώρειες του βουνού και ανήκει σε δύο εκτουρκισμένους Πομάκους από τις Θέρμες (άντρας και γυναίκα) που φοίτησαν σε ανάλογο κουράν-κουρσού στην Τουρκία.
3)Το τρίτο παράνομο οικοτροφείο, στεγάζεται στην περιοχή πριν από το Δροσερό. Σύμφωνα με καταγγελίες, αυτό το παράνομο ορφανοτροφείο είναι υπό την ευλογία του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και δεν είναι ένα απλό οικοτροφείο αφού και εκεί μέσα γίνεται καθημερινά προπαγάνδα της τουρκικής ταυτότητας και ιδεολογίας με σκοπό την μετατροπή των μικρών Πομάκων σε αυριανούς «ταλιμπάν».
Παράλληλα όλοι γνωρίζουμε πως στην Ελλάδα διαβιούν αρκετές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Πομάκοι που στη πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι και χρησιμοποιούν ένα δικό τους ιδιαίτερο γλωσσικό ιδίωμα το οποίο έχει επιβιώσει επί χρόνια και αποτελεί γλώσσα επικοινωνίας στην καθημερινή ζωή, διαθέτει αλφάβητο, γραμματικούς κανόνες και κανόνες ορθογραφίας, ενώ έχουν εκδοθεί και εκπαιδευτικά βιβλία στην πομακική γλώσσα για χρήση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου. Εντούτοις, δεν φαίνεται να υπάρχει μέριμνα για διδασκαλία της πομακικής στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, κάτι που καταδικάζει το γλωσσικό αυτό ιδίωμα που χρησιμοποιούν Έλληνες πολίτες σε εξαφάνιση. Όλοι γενικά οι Πομάκοι της μιλούν την πομακική γλώσσα και μπορεί η πομακική γλώσσα να έχει αντιδάνεια από την Τουρκική και Βουλγαρική γλώσσα αλλά έχει μέγα πλήθος Ελληνικών λέξεων – και μάλιστα αρχαιοπρεπών, γεγονός που επιβεβαιώνει την αρχαία καταγωγή των Πομάκων και τη συγγένειά τους με τους Έλληνες. Ενώ είναι γνωστό πως μεταξύ Διδυμοτείχου και Ορτακιόι υπήρχαν αποκλειστικά ελληνόφωνοι Πομάκοι γνωστοί με την ονομασία Μάρηδες και Γραβανίτες.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :
1) Επειδή οι Πομάκοι είναι Έλληνες πολίτες Ελληνικής καταγωγής με ιδιαιτερότητα γλωσσικού ιδιώματος γιατί δεν θεσπίζεται η εισαγωγή στα Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ποσοστό 2% με δεδομένη την ελλιπή παροχή Παιδείας στα απομακρυσμένα, απομονωμένα και οικονομικά καχεκτικά χωριά στα οποία διαμένουν ;
2) Γιατί οι Έλληνες Πομάκοι δεν διδάσκονται την Πομακική γλώσσα και υποχρεούνται να διδάσκονται στα σχολεία την τουρκική ενώ δεν είναι Τουρκικής καταγωγής ;
3) Οι εν λόγω πυρήνες Εθνοθρησκευτικής αποσταθεροποίησης έχουν άδεια για την λειτουργία τους και την ανάπτυξη της όλης τους δραστηριότητος και ποια είναι τα ακριβή στοιχεία των αδειών που τους έχουν δοθεί , πως ελέγχονται τα περιεχόμενα της διδασκαλίας που πραγματοποιείται στα δύο αυτά κέντρα θρησκευτικής προπαγάνδας, πως ελέγχονται φορολογικά και ποιοι είναι οι φορολογικώς υπεύθυνοι στα κέντρα αυτά ;
Αθήνα, 5 Μαίου 2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr