Χρηματοδότηση έργων στο Λιμάνι Καβάλας για την υποδοχή μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων

1 Μαρτίου 201719:50

Εγκρίθηκε η υλοποίηση των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, με τη χρηματοδότηση των δράσεων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης 2014-2020, προϋπολογισμού 8.599.657,51 ευρώ.

Στο εταιρικό σχήμα του Σ.Β.Α.Α. του Δήμου Καβάλας συμμετέχει ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας με την υλοποίηση του έργου «Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – επιστρώσεις στον προσήνεμο μόλο του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας», προϋπολογισμού 1.550.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την βελτίωση και συμπλήρωση των υποδομών στον προσήνεμο μόλο του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος», η οποία κρίνεται αναγκαία μετά την ολοκλήρωση των έργων θωράκισης και επέκτασης του, ώστε να αναβαθμιστεί τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

Στόχος είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση των λιμενικών υπηρεσιών με επέκταση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού καθώς και επιστρώσεις των κρηπιδωμάτων που έχουν εκτεταμένες φθορές. Επίσης περιλαμβάνει την προμήθεια σύγχρονων προσκρουστήρων για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων.

Με την υλοποίηση του παραπάνω έργου ο Κεντρικός Λιμένας Καβάλας «Απόστολος Παύλος», θα αποκτήσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης, μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων έως και 370 μέτρων, της ακτοπλοϊκής και λοιπής κίνησης του Λιμένα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr