Χουσεϊν Ζεϊμπέκ : Η κοινωνία μας δεν χρειάζεται ελιτίστικα σχολειά «αρίστων»

22 Απριλίου 202107:16

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αντιπροσωπείας γονέων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, του Βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χατζηθεοδώρου Γεώργιου, με αφορμή την προώθηση της μετατροπής του 17ου Δημοτικού Σχολείου σε πειραματικό. Στη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε εκτενής συζήτηση για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα του σχολείου, σε σχέση με την μονομερή απόφαση της Δ/νσης ΠΕ Ξάνθης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους δυο πολιτικούς εκπροσώπους που συμμετείχαν στη συνάντηση, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έχει τοποθετηθεί με δημόσια δήλωσή του κατά της απόφασης και συμμερίζεται τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και την αντίθεση των γονέων και κηδεμόνων του 17ου Δ.Σ. και αναφέρουν : “Είμαστε υπέρμαχοι της Δημόσιας Εκπαίδευσης και επιδιώκουμε, ως κοινωνικό αγαθό, να προσφέρεται επί ίσοις όροις σε όλα τα παιδιά. Διαφωνούμε με:

  • την απόσπαση του σχολείου από την κοινότητά του
  • τον εξοβελισμό μαθητών και δασκάλων από το σχολείο τους
  • τη δημιουργία σχολείων ΄΄βιτρίνας΄΄ που έρχονται να εφαρμόσουν ένα μπαγιάτικο θατσερικό εκπαιδευτικό μοντέλο που το έχουν καταδικάσει οι ίδιοι οι δημιουργοί του
  • τα σχολεία ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) που απεμπλέκονται από το Δημόσιο Εκ/κό σύστημα ψάχνοντας χορηγούς
  • το σχολείο-εργαστήριο εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών κατηγοριοποίησης και ανισοτήτων εκπαιδευτικών και κοινωνικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επαναλαμβάνουμε, δεν απορρίπτει τα πειραματικά σχολεία, αλλά κάθε αντίληψη και πρακτική που οδηγεί σε διαχωρισμό των μαθητών και μαθητριών, σε διαφορετικά σχολεία, σε σχολεία αναπαραγωγής ανισοτήτων και κοινωνικού διαχωρισμού. Η κοινωνία μας δεν χρειάζεται ελιτίστικα σχολειά «αρίστων», αλλά ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου, που ως συλλογικό αγαθό, συγκροτεί το βασικό πλαίσιο κοινωνικής ένταξης και εξέλιξης.

Στεκόμαστε στο πλάι γονέων παιδιών και εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και δηλώνουμε αρωγοί στον αγώνα που διεξάγουν.”

O βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ τις επόμενες μέρες καταθέτει ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr