“Χορός” συλλήψεων για διακινητές λαθρομεταναστών λίγο πριν διασχίσουν την Ξάνθη

5 Μαΐου 202116:30

Τέσσερις αλλοδαπούς διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, λίγο πριν αυτοί καταφέρουν να εισχωρήσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και να την διασχίσουν προκειμένουν να προχωρήσουν στην ενδοχώρα.

Στην πρώτη περίπτωση, προχθές το μεσημέρι στην Επαρχιακή Οδό Φιλλύρας – Δοκού αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Το όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε κολώνα χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρει.

Στη δεύτερη περίπτωση, προχθές το απόγευμα, στην Ιτέα Έβρου συνοριοφύλακες των Φερρών συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Διλόφου Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία πλαστική βάρκα.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, Φερών Αλεξανδρούπολης και Κυπρίνου Ορεστιάδας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr