Χειροπέδες και αυτόφωρο για τη μητέρα μαθητή Λυκείου που αρνήθηκε να κάνει το self test

16 Απριλίου 202113:59

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε πριν από λίγο μητέρα μαθητή Λυκείου που είχε αρνηθεί να κάνει self test ο γιος της προκειμένου να συμμετέχει στις σχολικές του υποχρεώσεις. Η μητέρα του μαθητή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας επειδή είχε αναρτημένο “εμπρηστικό” κείμενο, στη σελίδα της στο Facebook. Η ίδια έκανε μήνυση στον διευθυντή του Λυκείου επειδή δεν επέστρεψε στο γιο της να μπει στην τάξη.

Νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Π. Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου αλλά και ζήτησε από την Αστυνομία να συλλαμβάνονται με την αυτόφωρη διαδικασία όσοι διαπράττουν το αδίκημα της “διέγερσης σε ανυπακοή”, όπως και έγινε και με τη συγκεκριμένη μητέρα μαθητή από τον Εύοσμο. 

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που καλούν τους μαθητές να πηγαίνουν στα μαθήματα χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορoνοϊού ή καλούν τους γονείς μαθητών να υποβάλουν μηνύσεις σε διευθυντές σχολείων για τον ίδιο λόγο.

Εξω από τα Δικαστήρια την περίμεναν συγγενείς, φίλοι αλλά και μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας “θεματοφύλακες του συντάγματος” για να της συμπαρασταθούν.

Με πληροφορίες από grtimes.gr και thes.gr 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr