«Ξηλώθηκαν» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για τη δράση της Χρυσής Αυγής

23 Σεπτεμβρίου 201317:15

Μετά τις παραιτήσεις των δύο ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, τους γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας, Ιωάννη Δικόπουλου και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Απόστολου Κασκάνη, για αδράνεια σε σχέση με τη δράση της Χρυσής Αυγής, oκτώ ακόμη αξιωματικοί μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους.

Ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, Γ. Δικόπουλος
Ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, Γ. Δικόπουλος

Ταυτόχρονα υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα έρευνα στις τάξεις της ΕΛΑΣ από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσων, μετά από εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο Σώμα έχουν παρεισφρύσει ακροδεξιά «σταγονίδια».

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι «ο Αρχηγός του Σώματος μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του κ. Υπουργού να μην υπάρξει οιαδήποτε σκιά στο Σώμα».
Για τις απομακρύνσεις των αξιωματικών, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι γίνονται «προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων».

Οι αξιωματικοί που μετακινούνται είναι οι εξής:

-Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
-Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ.
-Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
-Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
-Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται .
-Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α.
-Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.

Τις επόμενες ώρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των αξιωματικών που θα τοποθετηθούν στις θέσεις των αντικατασταθέντων.

Πηγή : ΕΘΝΟΣ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr