Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας Αστέγων δημιουργεί η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ξάνθη !

26 Φεβρουαρίου 201319:44

Η δημιουργική δράση των εθελοντών της Ομάδας Κοινωνικής Αλλεληγγύης της Ξάνθης φαίνεται ότι συνεχίζεται με τη δημιουργία μιας ακόμη υποδομής, μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τις άλλες δομές που έχει δημιουργήσει στην πόλη.

Η Πρόεδρος της Ομάδας Μαίρη Μπεμπέκη, μιλώντας στο XanthiPress.gr, ανέφερε ότι ήδη έχουν δρομολογήσει να δημιουργήσουν ένα Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας Αστέγων. Θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συμπολίτες που μένουν προσωρινά άστεγοι, κυρίως λόγω εξώσεων, που αναμένεται να αυξηθούν ραγδαία το επόμενο διάστημα.

Συγκέντρωσαν τον εξοπλισμό, αναζητούν το χώρο

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η ανάγκη έχουν συγκεντρώσει όλο το απαραίτητο υλικό και αναζητούν το χώρο. Πιο συγκεκριμένα, είτε από προσφορές ειδών, είτε από προσφορές σε χρήμα, πολιτών και επιχειρήσεων της Ξάνθης, έχουν ολοκληρώσει τον απαραίτητο εξοπλισμό και αναζητούν ένα χώρο που θα παραχωρήσει κάποιος ξανθιώτης από τα πολλά ξενοίκιαστα ή απούλητα ακίνητα της πόλης. Κάποιοι ήδη προθυμοποιήθηκαν αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, σημειώνει η Μ. Μπεμπέκη.

Αναζητείται κατά προτίμηση μονοκατοικία, που να καλύπτει τις στοιχειώδεις προδιαγραφές και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν οι άνθρωποι της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Προετοιμασία, βάψιμο, επίπλωση και εξοπλισμό με τα βασικά είδη ενός νοικοκυριού. Οι λογαριασμοί αλλά και το χαράτσι θα πληρώνονται από προσφορές πολιτών που έχουν ήδη εξασφαλιστεί και εκεί εξαντλούνται οι δυνατότητες της Ομάδας.

Ποιοι θα φιλοξενούνται στον ξενώνα

Στον Ξενώνα θα φιλοξενούνται για λίγες μέρες όσοι μένουν ξαφνικά άστεγοι, μέχρι να δρομολογηθεί ένας διαφορετικός και μόνιμος τρόπος στέγασής τους. Στις οικογένειες ή τους μεμονωμένους συμπολίτες θα δίνεται η δυνατότητα για ύπνο, μαγείρεμα, πλύσιμο και τις υπόλοιπες βασικές ανάγκες, σε πλαίσιο αυτοδιαχείρισης του χώρου και όχι με τη μορφή «ξενοδοχείου”. Μάλιστα, στην ερώτηση, αν στην πόλη της Ξάνθης υπάρχει αυτή η ανάγκη, η απάντηση είναι πως υπάρχουν πάρα πολλοί συμπολίτες που μένουν άστεγοι.

Πρόκειται για μια ακόμη καινοτομία της δραστήριας εθελοντικής οργάνωσης που κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και υποκαθιστά το προβληματικό κοινωνικό κράτος, συσπειρώνοντας το ανθρωπιστικό απόθεμα των ξανθιωτών και επιστρατεύοντας τη δράση των μελών της.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr