Ξεναγήσεις την Κυριακή στα Άβδηρα για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

29 Μαΐου 201411:06

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων εορτάζεται σε όλον τον κόσμο και είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για το 2014 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα:
«Οι συλλογές των μουσείων μάς ενώνουν»
Τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ επισκεπτών, γενεών και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Ενώ λειτουργούν στο παρόν, προστατεύουν και προβάλλουν τα τεκμήρια του παρελθόντος. Αποτελούν συνδετικούς κρίκους που παρέχουν τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενεές να κατανοήσουν καλύτερα την καταγωγή και την ιστορία τους.
Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, η ΛΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει δύο ωριαίες θεματικές ξεναγήσεις για οικογένειες με παιδιά αλλά και για ενηλίκους, την Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014, με τίτλο: «Ευρήματα επιλεγμένα – ευρήματα αγαπημένα μάς συστήνονται…».
Στόχος της να φέρει πιο κοντά στο μουσείο το ευρύ κοινό και μέσα από την προβολή συγκεκριμένων εκθεμάτων του να παρουσιάσει την ιστορία των Αβδήρων και την καθημερινή ζωή των αρχαίων Αβδηριτών.
Πρόγραμμα ξεναγήσεων:
11.00 – 12.00 Ξενάγηση για γονείς με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών
12.00 – 13.00 Ξενάγηση για ενηλίκους
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από την αρχαιολόγο της Εφορείας Κυριακή Χατζηπροκοπίου.
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

imera mouseion 2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr