Ξεκίνησε η μετακόμιση στο νέο Δημαρχείο. Τίτλοι τέλους για το ιστορικό κτίριο

23 Αυγούστου 201321:45

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, της Πέμπτης, ήταν οι τελευταίες δημόσιες συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο του ιστορικού Δημαρχείου Ξάνθης. Οι τίτλοι τέλους για το αιωνόβιο κτίριο έπεσαν και από την Τρίτη θα λειτουργεί το νέο Δημαρχείο στο πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην κεντρική πλατεία. Το παλιό κτίριο είχει ανεγερθεί στα τέλη του 19ου αιώνα από τον καπνέμπορο Μωυσή και είχε αγοραστεί από το Δήμο το 1926 επί Δημαρχίας Πυγμαλίωνα Χρηστίδη. Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει κατά καιρούς ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, τότε είχε δεχτεί την κριτική της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας για την αγορά του κτιρίου που έμελε να στεγάσει το Δήμο για σχεδόν ένα αιώνα !

Σε σχέση με την πορεία της μετακόμησης, ο Δημήτρης Μπένης σημείωσε ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και την Τρίτη ο Δήμος θα μπορεί να εξυπηρετεί στο νέο Δημαρχείο.

Τη Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί η μετακόμιση και θα απομένει η τακτοποίηση στους νέους χώρους, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχος, ο οποίος σημείωσε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους υπαλλήλους του Δήμου, αφού όλη μετακόμιση γίνονται κυρίως με το προσωπικό του Δήμου και ελάχιστους εξωτερικούς συνεργάτες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr