Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος στην Περιφέρεια – Ο Αμοιρίδης ξεκινά το “ξεπουπούλιασμα” Μέτιου

16 Αυγούστου 201810:04

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης ήρθε στην επικαιρότητα όχι από το έργο που έκανε η δεν έκανε  στην Περιφέρεια, αλλά από τον τρόπο που ο Χρήστος Μέτιος τον απομάκρυνε. Ήταν η περίοδος που κάποιος τον συμβούλεψε, το σκέφτηκε ο ίδιος, δεν έχει σημασία, ο νυν Περιφερειάρχης αποφάσισε να απομακρύνει όλους τους στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παυλίδη και έτσι ήρθε σε ρήξη σχεδόν με όλους.

Και αυτή η ρήξη δεν θα επιφέρει μόνο σε αυτόν το μοιραίο, την σύντομη πορεία του στην Περιφέρεια, αλλά θα διαλύσει και την Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Αυτό ήδη συμβαίνει, όλο και περισσότεροι θέλουν έναν συνδυασμό όχι μόνο μη κομματικό, αλλά και έναν συνδυασμό ο οποίος θα είναι μακρυά από παλιοκομματικές μεθόδους που θέλει να συνεχίσει η πρόσφατη πολιτική άφιξη στην περιοχή που λέγεται Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως όχι μόνο συμβουλεύει τον Χρήστο Μέτιο για τις συνεχόμενες ατυχείς κινήσεις του, έχει και πλήρη άγνοια από τον πολιτικό χάρτη, ίσως και οδικό της Περιφέρειας αφού δεν ζει σε αυτή. Μάλιστα, ο ίδιος προσπάθησε να κάνει επίσημη την στήριξη του ίδιου και της ΝΔ στο πρόσωπο του Χ.Μέτιου για τις επόμενες εκλογές διαρρέοντας σε Κυριακάτικα φύλλα την επιλογή αυτή.

Ο Περιφερειάρχης πήγε στην Θάσο να ακούσει προβλήματα χωρίς τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας 

θέλοντας να κάνει χειρότερα τα πράγματα ο Χρήστος Μέτιος, φρόντισε να πάει στην Θάσο και να επισκεφθεί τον Δήμαρχο αλλά όχι με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, αλλά με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ.Αντωνιάδη. Ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτηση του:

Επισκέφθηκα χθες το Δημαρχείο Θάσου και είχα συνάντηση με τον Δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ και Αντιδημάρχους, οι οποίοι με ενημέρωσαν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το νησί – έργα υποδομών, τουριστική ανάπτυξη, προβλήματα.
Είχαμε μια καλή και διεξοδική συζήτηση.
Στην επίσκεψη με συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Κώστας Αντωνιάδης.

Μιχάλης Αμοίριδης: Ξεχείλισε το ποτήρι

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης όλο αυτό το διάστημα κράτησε μια στάση αναμονής και έξυπνα άφησε τον Χρήστο Μέτιο να εκτίθεται διαρκώς. Όπως φαίνεται όμως η κίνηση αυτή του Περιφερειάρχη να πάει στην Θάσο χωρίς τον Αντιπεριφεριάρχη Καβάλας ήταν η κατάλληλη ώστε ο Μιχάλης Αμοιρίδης να περάσει κάποια μηνύματα και σίγουρα με την σύμφωνη γνώμη όλων, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και όπως φαίνεται και του Έβρου.

Πρώτα από όλα η ανάρτηση του ήταν αρχηγική υποστηρίζοντας τον Μαρκόπουλο, που σημαίνει πως ο Μιχάλης Αμοιρίδης είναι αυτός που θα ηγηθεί του νέου πολιτικού συνδυασμού που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μ.Αμοιρίδης κατεβαίνει ως επικεφαλής με σύμφωνη γνώμη αφού ο ίδιος είχε δηλώσει από την αρχή πως θα στηρίξει όποιον ενδιαφερθεί αλλά το ενδιαφέρον να το εκδηλώσει αυτή την στιγμή. 

Επίσης, η ανάρτηση είχε αποδέκτη και τα κεντρικά της ΝΔ. Με τον Μακάριο Λαζαρίδη να έχει ως στόχο να γίνει ο νούμερο ένα στην Περιφέρεια καθορίζοντας και τα ψηφοδέλτια ακόμα για τις βουλευτικές, έχει πλήρη άγνοια τι συμβαίνει με το κόμμα στην βάση του. Αυτή την στιγμή οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι αγανακτισμένοι με την διοίκηση του Χρήστου Μέτιου και μια ανεξάρτητη κίνηση από την ομάδα του Μιχάλη Αμοιρίδη είναι βέβαιο ότι θα διαλύσει την Νέα Δημοκρατία

Τέλος, το μήνυμα ήταν σαφές προς όλους τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, αν θέλουν έναν ηγέτη στην Περιφέρεια που θα καθορίζει ο ίδιος τις τύχες της και θα έχει την πλήρη ευθύνη, η μια διοίκηση μοντέλου Μέτιου που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Η ανάρτηση του Μιχάλη Αμοιρίδη:

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr