Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ανέργους Κοινωφελής Εργασίας από τον ΟΑΕΔ

3 Οκτωβρίου 201613:35

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά προσλήψεις ανέργων, με συμβάσεις οκτάμηνης απασχόλησης στο Δήμο Ξάνθης.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν μέχρι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί και μέχρι τις 12 το μεσημέρι να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Ο σχεδιασμός των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, συνδυάζει τη μισθωτή εργασία με πιστοποιημένα σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα οποία ενισχύουν το βιογραφικό του ανέργου και τον βοηθούν να κάνει το πρώτο βήμα για την επαναφορά του στην αγορά εργασίας.

Στα κριτήρια μοριοδότησης των νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνεται και το κριτήριο της εντοπιότητας, καθώς και των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία, αλλά και οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης στην σελίδα του ΟΑΕΔ.

Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, κοινωνικών λειτουργών, βρεφονηπιοκόμων, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, προσωπικού, οδηγών, γενικών καθηκόντων κλπ..

Περισσότερες πληροφορίες για τους άνεργους-ενδιαφερόμενους του προγράμματος:

Διαβάστε τη Δημόσια Πρόσκληση, την Ανακοίνωση έναρξης του προγράμματος, τις διατιθέμενες θέσεις ανά Φορέα και το Προσοντολόγιο πατώντας εδώ!

Κάντε είσοδο στο Σύστημα του ΟΑΕΔ για να καταθέσετε την αίτηση πατώντας εδώ!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr