Ξεκινάει η 17η Διεθνής Έκθεση alexpo στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

24 Ιουνίου 201613:36

Στην Alexpo συμμετέχουν φέτος 120 εκθέτες, καλύπτοντας στο σύνολο περί τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα, 1.720 στον εσωτερικό χώρο και 250 στον εξωτερικό χώρο.

Η κατηγοριοποίηση των εκθετών έχει ως εξής:

 • Επιχειρήσεις Τεχνολογίας και Πληροφορικής
 • Ενέργεια
 • Εξοπλισμός Καταστημάτων
 • Τρόφιμα Ποτά
 • Υπηρεσίες Προβολής και Διαφήμισης,
 • Υπηρεσίες Υγείας και Αισθητικής
 • Αγροτικά Είδη
 • Κατασκευές και Φωτισμός
 • Είδη Κατοικίας
 • Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
 • Μεταφορικά Μέσα

Κάθε απόγευμα στον εξωτερικό χώρο του εκθεσιακού χώρου θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις προβολής προϊόντων και γευσιγνωσίας, ενώ την τελευταία μέρα της έκθεσης ο σεφ Άκης Πετριτζίκης θα μαγειρέψει μπροστά στο κοινό συνταγές αποτελούμενες αποκλειστικά από τοπικά προϊόντα.

Αργότερα το κοινό που θα επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούμενες από μουσικές συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις.

Επιπλέον η Έκθεση φιλοξενεί το 5ο Σαλόνι Αυτοκινήτου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Εμπόρων Αυτοκινήτων Αλεξανδρούπολης, που εκθέτει για το κοινό της έκθεσης 19 μάρκες αυτοκινήτων.

Για δεύτερη φορά, επίσης, στον προγραμματισμό της έκθεσης έχει προβλεφθεί η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, σε συνεργασία με το αντίστοιχο εργαστήριο του Δήμου Αλεξανδρούπολης και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου, που θα απασχολεί τα παιδιά στον χώρο παράλληλων εκδηλώσεων με κατασκευές, ζωγραφική και παιχνίδια, εμπνευσμένα από τις 4 θεματικές ημέρες της Έκθεσης.

Η φετινή έκθεση στοχεύει στη περαιτέρω προβολή και προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων και παραγόμενων προϊόντων του νομού Έβρου, στη δημιουργία νέων συνεργασιών, καθώς και στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Η έκθεση που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Έβρου, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου.

Εταιρίες του Βορείου Έβρου και μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Ορεστιάδας και του Συνδέσμου Βιοτεχνών & Βιομηχάνων Βορείου Έβρου που θα βρίσκονται εκεί είναι :

Green Cola , Εβροφάρμα Βιομηχανία Γάλακτος , EVAK SA Agricultural Machine, ΑΡΔΑΣ FROST AE , Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκόρδου Βύσσας, ΓΑΙΑ Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Τριγώνου, Pasialis S.A. Αλουμίνια – Πλαστικά., Ecopest Services, Αγροσύμβουλος, Λιθόμυλος, Πιεστήριο Ελαιούχων Σπόρων Ψυχρής Έκθλιψης «Γιαχανάς», Γκιργκένης Γιώργος Ενεργειακές Λύσεις , Λιακίδης Τζάκια Μάρμαρα Είδη Κήπου Είδη Υγιεινής, Συρματουργία Έβρου Norma A.E. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr