Χατζηγκενέ Ιρφάν: Λουκέτα σε νόμιμες επιχειρήσεις, άνθηση της «μαύρης» εργασίας!

27 Νοεμβρίου 201715:50

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις (κυρίως μικρομεσαίες) βρισκόμενες στο έλεος της κακοδιαχείρισης της οικονομίας  της χώρας μας, βάζουν λουκέτο. Οι πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις που λαμβάνονται από τα αρμόδια στελέχη του κράτους, θα έπρεπε να οδηγούν σε ανάπτυξη και όχι ακόμη πιο βαθειά μέσα στην κρίση.

Οι συνάδελφοι επιχειρηματίες καθημερινά παλεύουν, για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αλλά πώς αυτό θα είναι εφικτό και μελλοντικά, όταν οι πολιτικές δυνάμεις επιλέγουν να ασχολούνται με δευτερεύοντα ζητήματα, χωρίς κανένα σχεδιασμό και καμία στρατηγική, κανένα όραμα για μια ξεκάθαρη πορεία προς την ανάκαμψη;

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι το μέλλον, η παραγωγή νέου πλούτου και οι βιώσιμες θέσεις εργασίας για την ελληνική οικογένεια στηρίζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις. Τα υποτιθέμενα μέτρα που λαμβάνονται είναι επί της ουσίας μια ακόμη φορολογική επιδρομή κατά των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που μετά βίας επιβιώνουν. Η βαριά φορολογία που τους επιβάλλεται έχει μόνο ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων του κράτους από φόρους!

Όλο αυτό εντείνει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής και της «μαύρης» εργασίας. Η καταπολέμησή της από το κράτος είναι παταγωδώς αποτυχημένη. Οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, που εργάζεται αδήλωτα και παράλληλα καρπώνεται τα διάφορα επιδόματα αλληλεγγύης του κράτους, γίνεται βραχνάς για τους λοιπούς νομοταγείς.

Η στάση του κράτους, το μόνο που καταφέρνει είναι να επιβραβεύει την ανευθυνότητα, την πονηριά, την παρανομία και την οκνηρία. Πριμοδοτεί τον παράνομο επιχειρηματία και δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για την εμφάνιση ακόμη περισσότερων αδήλωτων «κρυφών» επιχειρήσεων που βγάζουν ανεξέλεγκτα κέρδος εις βάρος αυτών, που πασχίζουν καθημερινώς έννομα να σταθούν στα πόδια τους.  Άπειρα είναι τα παραδείγματα και τοπικά αλλά και πανελλαδικά που το αποδεικνύουν.

Ποιό είναι λοιπόν το κίνητρο που δίδεται στους συνεπείς –ως προς τις οικονομικές οφειλές τους το κράτος- επιχειρηματίες, για να συνεχίσουν να διατηρούν ενεργή την επιχείρησή τους, τηρώντας κάθε νόμο; Ποια είναι τα έμπρακτα μέτρα;

Έμπρακτα μέτρα και ειλικρινείς προσπάθειες, θα ήθελε να δει και ο επιχειρηματικός κόσμος της Ξάνθης από της συντοπίτες της εκλεγμένους βουλευτές κι όχι της αδρανείς και άβουλες παρουσίες μέσα στη Βουλή.

Για να επέλθει πρόοδος και ουσιαστική ανάπτυξη, θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, για να έχουμε υγιείς επιχειρήσεις και καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες.

 

 

                                                                                                           ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr