Χάθηκε το βραβευμένο ρομπότ «Troopy» του 15χρονου μαθητή από την Καβάλα

3 Μαΐου 201618:08

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε χθες το βράδυ ο 15χρονος μαθητής Δημήτρης Χατζής, ο μικρότερος από τους έξι makers παγκοσμίως στην κατασκευή του ρομποτικού ανθρωποειδούς «InMoov», όταν φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης μαζί με τους γονείς του διαπίστωσε ότι δεν ταξίδεψαν μαζί του και οι τρεις βαλίτσες τους, μέσα στις οποίες εκτός από τα προσωπικά τους είδη υπήρχαν και τα αποσυναρμολογημένα τμήματα του ανθρωποειδούς ρομπότ, του «Troopy».

Ο Δημήτρης Χατζής είχε ταξιδέψει στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στη μεγάλη τεχνολογική έκθεση που διοργανώθηκε, και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ρομπότ του μαζί με τον Γάλλο γλύπτη και ντιζάινερ Gael Langevin (που το 2012 δημιούργησε το πρώτο ρομποτικό ανθρωποειδές «InMoov» δίνοντας το έναυσμα για μια σειρά από ποικίλα πρότζεκτ).

Ο πατέρας του Δημήτρη Χατζή, Γιώργος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία και την αγωνία του γιου του, ο οποίος, όταν διαπίστωσε τη μεγάλη απώλεια, ξέσπασε σε κλάματα και αμέσως ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια αναζήτησης των αποσκευών. Τότε διαπιστώθηκε ότι συνολικά 16 αποσκευές επιβατών της ίδιας πτήσης με του Δημήτρη Χατζή (Παρίσι – Θεσσαλονίκη) δεν είχαν φτάσει στον προορισμό τους.

Οι εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας υποστήριξαν ότι η απώλεια των αποσκευών οφειλόταν σε συστημικό σφάλμα της εταιρείας που αναλαμβάνει τη μεταφορά των αποσκευών εντός του αεροδρομίου του Παρισιού και στα πολύ αυστηρά μέρα ασφαλείας που τηρούνταν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr