Χαρδαλιάς: Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό – Δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους

31 Μαρτίου 202009:00

Στη δημόσια συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα κατά την περίοδο του Πάσχα, εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διαμήνυσε πως “πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε στις εκκλησίες, αλλά θα προσευχηθούμε από τα σπίτια μας. Φέτος μένουμε σπίτι για να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να γιορτάζουμε το Πάσχα μαζί με όλους τους αγαπημένους μας και όχι χωρίς κάποιους απ’ αυτούς, για να προστατεύσουμε τους φίλους και τους συγγενείς μας στο χωριό, για να μπορέσουν τα παιδιά μας να προσθέσουν κι άλλες αναμνήσεις μαζί με τους παπούδες, μαζί με τις γιαγιάδες τους”.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως “οι μέρες μεγαλώνουν, ο καιρός βελτιώνεται και η εσωτερική ίσως ανάγκη μας να βρεθούμε έξω αυξάνεται. Αυτό όμως θα είναι το λάθος, αυτό βοηθάει τη νόσο, έχουμε κάνει τόση προσπάθεια και δεν πρέπει να σταματήσουμε”.

Υπογράμμισε, στη συνέχεια πως “περίπατοι και βόλτες μακριά από τα σπίτια μας και για ώρες και όχι για λεπτά απλά επιβαρύνουν τα δεδομένα και εξυπηρετούν τον ιό” για να συμπληρώσει ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: “όσο τηρούνται οι κανόνες δεν χρειάζεται να πάμε σε νέα μέτρα, εάν όμως κάποιοι αρνούνται να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών, τότε η επιλογή είναι μονόδρομος, περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα”. Είμαστε ακόμη στην αρχή, πρέπει να επιμείνουμε στον στόχο, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr