Χαρδαλιάς: Κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς

10 Απριλίου 202009:39

Οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς ξεκαθάρισε στην καθιερωμένη ενημέρωση του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών, την απόφαση που έχει λάβει η Ιερά Σύνοδος. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε τη δήλωση του μητροπολίτη Ναυπάκτου, ο οποίος μίλησε ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποσαφήνισε τις ώρες που θα είναι ανοιχτές οι Εκκλησίες κατά τις ημέρες του Πάσχα, μόνο για το προσωπικό της, όχι για το ευρύ κοινό.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν χωρίς εξαιρέσεις την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. «Το κερί μας θα το ανάψουμε στην Εκκλησία, όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε επίσης ότι από τις βεβαιώσεις μετακινήσεων, δεν προβλέπεται το πέρασμα των πιστών από τις Εκκλησίες για προσκύνημα.

Στην ερώτηση πώς θα αντιδράσει η Πολιτεία εάν υπάρξουν πιστοί που θα βρεθούν έξω από τις Εκκλησίες, ο κ. Χαρδαλιάς απέφυγε να απαντήσει. Όμως εκτίμησε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. «Πόσο  μάλλον όταν οι οδηγίες της Εκκλησίες και οι νόμοι του κράτους είναι για να τηρούνται από όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr