kalogiannis

Ο Περικλής Καλογιάννης στο Xanthisports.gr

22 Ιουλίου 201018:56

kalogiannisΤο Xanthisports.gr βρέθηκε το απόγευμα της τρίτης στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Πηγαδίων όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υπεύθυνο των υποδομών Περικλή Καλογιάννη για θέματα που αφορούν τις υποδομές της ομάδας.

Ο Περικλής Καλογιάννης είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης ενώ από τον Ιούνιο του 2007 είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στη Φυσική Αγωγή, στον τομέα της Αθλητικής – Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας από το Τ.Ε.Φ.Α.Α./Δ.Π.Θ. Έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου ως προπονητής ενώ το έτος 2008-2009 εργάστηκε ως σκάουτερ στην Skoda Ξάνθη.

Κύριε Καλογιάννη η νέα χρονιά σας βρίσκει σε νέο πόστο στην ομάδα. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό

“Είναι κάτι που με γεμίζει ευθύνη . Από την πλευρά την δική μου και των συνεργατών μου θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να έρθουν να αναμενόμενα αποτελέσματα.”

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Χρήστος Πανόπουλος στο γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους ανέλυσε μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου ένα νέο μοντέλο οργάνωσης που αφορά την αξιοποίηση των υποδομών. Ποια είναι η δική σας γνώμη για αυτό το θέμα;

Η οικονομική κρίση υποχρέωσε όλες τις ομάδες να στραφούν στην αξιοποίηση των υποδομών τους κάτι που έπρεπε να γίνει πολύ καιρό πριν. Από την πλευρά της η Skoda Ξάνθη είναι πρωτοπόρος στο τομέα των υποδομών χωρίς όμως να υπάρχουν τα τελευταία χρόνια τα αναμενόμενα αποτελέσματα.”

Μια νέα χρονιά ξεκινά για τα τμήματα των ακαδημιών της Skoda Ξάνθη. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί;

“Οι στόχοι που έχουν τεθεί για τις ακαδημίες είναι οι εξής:

  1. Η ομάδα Κ-21 θα απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές γεννημένους μέχρι το 1992
  2. Ανίχνευση ταλέντων σε μικρές ηλικίες
  3. Παραγωγή παιχτών οι οποίοι θα μπορούν να στελεχώσουν μελλοντικά την πρώτη ομάδα.”

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Xanthisports.gr ο Μπάμπης Χατζημεστής μίλησε για έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και τοπικών ποδοσφαιρικών σωματείων σε θέματα υποδομών και όχι μόνο. Πείτε μας την άποψη σας για αυτό το θέμα.

“Όντως υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών στο θέμα της επικοινωνίας. Δικός μας στόχος είναι η άμεση βελτίωση των σχέσεων με τα τοπικά ποδοσφαιρικά σωματεία σε επίπεδο υποδομών αλλά και συλλόγων. Βέβαια για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται να γίνουν προσπάθειες και από τις δυο πλευρές.”

Υπάρχει σκέψη συνεργασίας με ομάδες του εξωτερικού που θεωρούνται πρωτοπόρες στην αξιοποίηση των υποδομών;

“Αυτή την χρονική περίοδο όχι. Είναι κάτι που θα το σκεφτούμε μελλοντικά. Από την πλευρά μας όμως υπάρχει παρακολούθηση και προσαρμογή δεδομένων από ομάδες που θεωρούνται πρότυπα σε αυτόν τον τομέα.”

Υπάρχουν αυτή την στιγμή παίχτες που μπορούν άμεσα να προωθηθούν και να καθιερωθούν στην πρώτη ομάδα;

“Είναι κάτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον. Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας συμμετέχουν ποδοσφαιριστές από την ομάδα των Κ-21 πράγμα που φανερώνει την πρόθεση του Νίκου Κεχαγιά να προσαρμοστούν αυτά τα παιδιά στα δεδομένα της πρώτης ομάδας ώστε να χρησιμοποιηθούν όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.”

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr