Ξάνθη για ΌΛΟΥΣ: οι θεσμικοί φορείς της τοπικής μας κοινωνίας να εκπονήσουν ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας

29 Μαρτίου 202008:01

Καθώς ο κορονοϊός έχει θέσει τον Δήμος Μύκης σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης και ολόκληρο τον νομό Ξάνθης σε κατάσταση συναργερμού, ο επικεφαλής του Συνδυασμού “Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ” Σάββας Μελισσόπουλος και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, απευθύνουν δημόσιο κάλεσμα στους τοπικούς και περιφερειακούς θεσμικούς φορείς για την εκπόνηση και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης του κινδύνου προκειμένου να λειτουργήσουν από κοινού συλλογικά και αποτελεσματικά. 

Οι ίδιοι δηλώνουν πως διατηρούν αποστάσεις από την άσκηση κριτικής και μικροπολιτικής και εστιάζουν στο αίσθημα της συλλογικής ευθύνης μέσα από την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης του επικίνδυνου ιού και των επιπτώσεών του στην κοινωνία και την οικονομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των οκτώ δημοτικών συμβούλων αναφέρει: 

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη δοκιμασία που έχουν ζήσει οι σημερινές γενιές. Παρά τον αδιάκοπο μόχθο όλων εκείνων που μάχονται με αυταπάρνηση για να σώσουν την κάθε ζωή που κινδυνεύει, κάθε μέρα χάνονται ανθρώπινες  ζωές.

Η Ξάνθη όμως το τελευταίο διάστημα δέχθηκε ένα επιπλέον δυνατό ταρακούνημα. Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης βρίσκεται πλέον σε κατάσταση συναγερμού και ο Δήμος Μύκης σε καθεστώς  εκτάκτου ανάγκης. Αιτία είναι η αύξηση των κρουσμάτων και η πιθανότητα αυτά να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα. Η είδηση με τον τρόπο που ανακοινώθηκε πρόσθεσε επιπλέον άγχος και αγωνία σε όλους μας.

Τώρα όμως δεν είναι η ώρα της κριτικής,  πολύ δε περισσότερο η ώρα της μικροπολιτικής.

Είναι η ώρα της ουσίας και της αποτελεσματικότητας. Είναι η ώρα που οι θεσμικοί παράγοντες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν από κοινού ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου κινδύνου. Πλέον των μέτρων και των κανόνων που αναλαμβάνει η πολιτεία, η οποία δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει όλες τις τοπικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Πρέπει να δράσουμε από μόνοι μας, πιο άμεσα και πιο αποφασιστικά πριν είναι πολύ αργά.

 Η ώρα της προσωπικής ευθύνης είναι πάντα πολύ σπουδαία, η ώρα όμως της συλλογικής ευθύνης είναι αυτή που τελικά ίσως προσδιορίσει καθοριστικά το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας.

Καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς της τοπικής μας κοινωνίας να εκπονήσουν ένα συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας του τοπικού πληθυσμού, το οποίο θα γίνει γνωστό σε όλους.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Να πάρουν άμεσα μέτρα στήριξης του τοπικού πληθυσμού περιορίζοντας και προλαμβάνοντας νέες περιπτώσεις ανάφλεξης της επιδημίας.
  2. Να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τα μέτρα υγειονομικής στήριξης και πρόνοιας, ιδιαίτερα προς τους πιο αδύνατους και ευάλωτους συμπολίτες μας λαμβάνοντας πολύ σοβαρά τους κανόνες και τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων της πόλης μας, όπως για παράδειγμα του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, που όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε τόσο πρωτοπόρα, τόσο αποτελεσματικά και τόσο καθοδηγητικά.
  3. Να προχωρήσουν σε μαζική προμήθεια όλων των απαραίτητων ιατροφαρμακευτικών υλικών που θα χρειαστούν σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης.
  4. Να λάβουν άμεσα επιπλέον νέα μέτρα για την τοπική μας οικονομία για τη στήριξη και την ανακούφιση των επαγγελματιών, των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και των ιδιωτικών υπαλλήλων της πόλης μας, οι οποίο πρώτοι από όλους πληρώνουν σήμερα το βαρύ οικονομικό τίμημα αυτής της κρίσης. Για να κρατηθούν όρθιοι και να μην καταστραφούν.

Με ανθρωπιά και αλληλεγγύη θα βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια, βάζοντας  όμως ένα μεγάλο στόχο:

 Να είμαστε όλοι παρόντες και υγιείς την επόμενη μέρα!! Για να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε ξανά από την αρχή, όλα όσα τώρα στερούμαστε ή χάνουμε προσωρινά!! 

Μέχρι τότε όμως ας προσπαθήσουμε περισσότερο.

 

 

“ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”

Σάββας Μελισσόπουλος

Παναγιώτης Σταυρακάρας

Τιμούρ Χουσεϊνογλου

Θεοφάνης Παπαδάκης

Τζενάν Τσαρεκτσή

Σινάν Τοπ

Ειρήνη Χαριτωνίδου

Γιώργος Καλογερής

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr