Η Ξάνθη στο Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια

6 Οκτωβρίου 201612:29

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 12 συνολικά δήμων.

Το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια δημιουργήθηκε πριν 10 χρόνια, με σκοπό την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των ποταμών στην ανάπτυξη των πόλεων, την προστασία του φυσικού τους περιβάλλοντος αλλά και την αντιπλημμυρική θωράκιση τους.

Η επανενεργοποίησή του, συμβάλλει στη διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης και προβολής της περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας των ποταμών στις πόλεις από τις οποίες διέρχονται, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο Δίκτυο αποσκοπεί στη διεξαγωγή κοινών δράσεων με στόχο τη συμμετοχή σε χρηματοδοτικά προγράμματα και την γενικότερη ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των πόλεων με ποτάμια, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr