dora_xanthi

Μπακογιάννη στην Ξάνθη. Υπέρ των Ελεύθερων Ζωνών.

18 Νοεμβρίου 201115:25

dora_xanthiΕπίσκεψη στη Θράκη πραγματοποιεί από το πρωί της Παρασκευής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Το πρωί βρέθηκε στο Δήμο Μύκης και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μουσταφά Τσουκάλ ενώ το μεσημέρι επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Ξάνθης και το Μιχάλη Στυλιανίδη. Αργότερα βρέθηκε στο Επιμελητήριο ενώ είχε συναντήσεις με κομματική στελέχη. Στην περιοδεία της συνοδεύεται από τον πρώην βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ καθώς και άλλα κομματικά στελέχη, κυρίως από την Κομοτηνή και τον Έβρο. Στην Ξάνθη επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης είναι ο πρώην Αντινομάρχης Δημήτρης Παναγιωτάκης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων , εξερχόμενη του Δημαρχείου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Θέλω να εκφράσω την πολύ μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι ξανά στη Θράκη. Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τοπικούς φορείς και να επισκεφτώ μειονοτικά χωριά ώστε να συζητήσουμε τα οξυμένα προβλήματα μιας περιοχής που είναι η δεύτερη σε ανεργία σε όλη την Ελλάδα. Κατά την άποψή μας πρέπει να επιμείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου στην ύπαρξη αναπτυξιακών ζωνών, που είναι η μόνη λύση για τη Θράκη κάτι που πρέπει να αποφασιστεί πάρα πολύ γρήγορα.»

Σε σχέση με τα στελέχη που συνάντησε στην Ξάνθη από τη  μειονότητα και την πλειονότητα σημείωσε, χωρίς να κάνει γνωστά πολλά πράγματα: «Πρέπει να σας πω ότι είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που η Δημοκρατική Συμμαχία ακριβώς επειδή είναι μία καινούρια πολιτική δύναμη, δεν έχει τα προβλήματα των παλαιών κομμάτων. Έχει έναν αριθμό σημαντικών νέων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια και τις τάξεις της»

Θα δούμε τον Προϋπολογισμό

Για τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και την κατάθεση του Προϋπολογισμού, ανέφερε: «Θα δούμε τον προϋπολογισμό με πολύ προσοχή. Όπως ξέρετε η Δημοκρατική Συμμαχία είναι η τέταρτη πολιτική δύναμη που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όμως είμαστε ένα κόμμα το οποίο με πολύ μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα θα μελετήσουμε αυτόν τον προϋπολογισμό, για να δούμε αν υπάρχουν οι δυνατότητες βελτίωσης κάποιων αποφάσεων, οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολες για τον κόσμο αυτή την εποχή.»

Τέλος για τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν χαμηλό το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε: «Οι δημοσκοπήσεις όπως είδατε τώρα πλέον δίνουν μετά βεβαιότητας τη Δημοκρατική Συμμαχία στη Βουλή. Το είχα πει από την πρώτη στιγμή. Εμείς είμαστε μία νέα πολιτική δύναμη με υπεύθυνο και σοβαρό προγραμματικό λόγο, είμαστε μια πολιτική δύναμη που έμεινε πιστή σε αυτά που είπε και γι’ αυτό ακριβώς δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαστε οι πρώτοι που μίλησαν για την ανάγκη μιας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης, όπως είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση που βρίσκονται σήμερα άλλα κόμματα να λένε και να ξελένε και να αλλάζουν θέσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει ευρωπαϊκός δρόμος για την Ελλάδα. Ένας είναι και οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη να μείνει η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, δηλαδή μέσα στην ευρωζώνη. Θα είναι μια πορεία δύσκολη, αλλά στο τέλος θα υπάρξει φως στο τούνελ. Αντίθετα οι άλλες προτάσεις που κατατίθενται, δεν υπολογίζουν τη φτώχεια και την καταστροφή που θα φέρει η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη.»

Η θητεία της κυβέρνησης θα επιμηκηνθεί

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι η θητεί της παρούσας κυβέρνησης πρέπει να επιμηκηνθεί, απαντώντας έμμεσα στις αιτιάσεις Σαμαρά: «Πιστεύω ότι θα επιμηκυνθεί διότι το ένα είναι αντίθετο με το άλλο, δηλαδή δεν μπορείς από τη μία μεριά να λες ότι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και από την άλλη μεριά να μην δίνεις τον απαραίτητο χρόνο για να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση. Κατά τη γνώμη μου θα επιμηκυνθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση εκλογές θα έχουμε μετά βεβαιότητας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Ο ελληνικός λαός θα μιλήσει και πιστεύω ότι τότε θα επιβάλει κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες σήμερα αποφασίστηκαν από τρεις αρχηγούς, αύριο θα έχουν αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό.»

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr