Χάνουν την ψυχραμία τους – Απίστευτo διχαστικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σε ανακοίνωση του

10 Μαρτίου 201710:55

Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έχουν χάσει κάθε μέτρο αφού πλέον τον διχαστικό και παρακμιακό τους λόγο δεν τον εξασκούν  μόνο στο μενού του xanthileft “παρα….ΣΥΡΙΖΑ” αλλά τον ενσωματώνουν και στα επίσημα δελτία τύπου. Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης αναφέρει το δελτίο τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης:

“Ναι, είναι αλήθεια η Αριστερά πάντοτε στους αγώνες, στους δρόμους και παλιότερα στα ξερονήσια που εφηύραν οι δικοί σας πολιτικοί πρόγονοι, δεν έμαθε να κυβερνάει” . Ο συντάκτης φαίνεται πως όχι μόνο έχει χάσει την ψυχραιμία του και σηκώνει έναν απίστευτο διχαστικό λόγο αλλά αγνοεί πλήρως και την ιστορία, ποιοι πολιτικοί άντρες άφησαν πίσω την Εθνική διχόνοια την οποία επαναφέρουν αυτοί με ανεύθυνες ανακοινώσεις.

Θα μπορούσε  κάποιος να αναφερθεί και σε υπόλοιπα όπως τα “fake news” , μιλάνε για ψέμα αυτοί που το έχουν αναγάγει σε καθημερινότητα. Όπως θα μπορούσε να κάνει κάποιος ολόκληρη ανάλυση την λέξη “Αριστερά” που επικαλείται ο συντάκτης, αλλά σε αυτό ας τους απαντήσουν καλύτερα οι σύντροφοι τους.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του ποιοι έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους

Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, «ξαναχτύπησε!» Με ύφος περισπούδαστο και επηρμένο χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Αριστεράς, ημιμαθή και μέτρια στην διακυβέρνηση της χώρας!

Ναι, είναι αλήθεια η Αριστερά πάντοτε στους αγώνες, στους δρόμους και παλιότερα στα ξερονήσια που εφηύραν οι δικοί σας πολιτικοί πρόγονοι, δεν έμαθε να κυβερνάει. Το έκανε για δεκαετίες η δική σας παράταξη, με εμφανή τα καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα! Τόσα πολιτικά τζάκια, κληροδοτούσαν το ένα στο άλλο την εξουσία της χώρας, τόσοι επαγγελματίες της πολιτικής, και κατάντησαν την πατρίδα μας μαριονέτα της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας!  Γι΄ αυτό μας κάλεσε ο λαός! Απηύδησε από τους επαγγελματίες και είπε να απευθυνθεί στους ερασιτέχνες της πολιτικής, σε αυτούς που έχουν ψυχή, έγνοια και μεράκι να πολεμήσουν με τα θηρία, τους ιδεολογικούς σας συμμάχους.

Η Αριστερά είναι γέννημα της ανάγκης.

Μαθημένοι τόσες δεκαετίες στη ιδέα του κράτους-λάφυρο κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Φαντάζεστε στρατιές ευνοημένων, ονειρεύεστε διασπάσεις και διαφωνίες μέσα στην κυβέρνηση και με τη συνδρομή των τζαμπατζήδων επί δεκαετίες μεγαλοκαναλαρχών φίλων σας, δημιουργείτε και θέλετε να επιβάλλετε μια ψεύτικη πραγματικότητα! Τα fake news είναι η κυρίαρχη έκφραση της δικής σας αλήθειας! Στην πραγματικότητα το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η επιστροφή σας στην εξουσία!

Η δική σας αριστεία είναι ανάλογη του περιεχόμενου της τσέπης σας. Πτυχία από τα πλέον πανάκριβα πανεπιστήμια του κόσμου, όπου το διαβατήριο εισόδου βρίσκεται στη δύναμη του πορτοφολιού. Και τι κρίμα, αλήθεια! Τρία πτυχία μας ανέφερε, διαβάζοντας από κείμενο,  ο αυτοδημιούργητος αρχηγός σας και μπέρδεψε το Μοντεσκιέ με το Ρουσώ! Η δική σας αριστεία αφορά την ελίτ (βλ. Παπασταύρου, offshore, Γεωργιάδηδες, λίστες, Κήρυκας, Siemens, …),  η δική μας αριστεία αφορά τους πολλούς. Το αποδείξαμε στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο με έγκαιρη στελέχωση, αυξάνοντας τη δημόσια χρηματοδότηση εφέτος κατά 257 εκατομμύρια ευρώ, στηρίζοντας την έρευνα στα δημόσια ερευνητικά κέντρα των πανεπιστημίων  με 1% του ΑΕΠ. Σε αντίθεση με τον αρχηγό σας που προαναγγέλλει ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και φοίτηση στα σχολεία με voucher.

Θεωρείτε ένα ολόκληρο κομμάτι του πληθυσμού, εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ, υποτιμώντας το συλλήβδην. Αλίμονο, εάν μια κοινότητα χρωστάει την υπόστασή της μόνο στη δύναμη της ψήφου της! Έτσι μάθατε να βλέπετε τους μειονοτικούς συμπολίτες μας; Μόνο ως ψηφοφόρους;

Η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος προσχολικής εκπαίδευσης σε νηπιαγωγεία με αμιγώς μειονοτικούς οικισμούς της Θράκης από το Ι.Ε.Π. αποτελεί μέρος των επεξεργασιών του τμήματος παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη γίνει κυβέρνηση. Το πρόγραμμα προβλέπει την παρουσία στο νηπιαγωγείο δίγλωσσου συνεργάτη/τριας μέλους της μειονότητας. Η πιλοτική παρέμβαση προβλέπει τη χρήση της μητρικής γλώσσας ως γλώσσας στήριξης με στόχο την αρμονική κοινωνικοποίηση των νηπίων της μειονότητας στον εκπαιδευτικό θεσμό του νηπιαγωγείου, την αποτελεσματικότερη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ισορροπημένη γλωσσική και κατά προέκταση γνωστική ανάπτυξη, καθώς και την καλύτερη προετοιμασία για επιτυχή επίδοση στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Το πρόγραμμα δεν ακυρώνει το ρόλο του Δημόσιου νηπιαγωγείου, το οποίο αξίζει να σημειώσουμε πως έχει επιφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα στη βελτίωση της ελληνομάθειας  των νηπίων  της μειονότητας.

Το προηγούμενο σε συνδυασμό με την θεσμοποίηση  πανεπιστημιακής μόρφωσης και για τους δασκάλους του τουρκόφωνου προγράμματος των μειονοτικών σχολείων, αποτελεί εκπλήρωση μιας βασικής υποχρέωσης της ελληνικής πολιτείας στο πλαίσιο της ισονομίας και της ισοπολιτείας.

Σκοπός σας είναι να ενώσετε τους Έλληνες σε ένα κοινό όραμα για την παιδεία! Αλήθεια, είναι δυνατόν να υπάρξει ενότητα στη βάση μιας κοινά ομολογούμενης ανισότητας;  Η ισότητα δεν είναι θέμα διακηρύξεων. Η εκπαίδευση  είναι ένα εργαλείο για την κοινωνική απελευθέρωση και την έξοδο από το κοινωνικό περιθώριο. Ας αναρωτηθούμε πόσοι από τους μειονοτικούς συμπολίτες μας συμμετέχουν στη δημόσια σφαίρα και πόσοι «ενοικιάζονται» στα ναυπηγεία του εξωτερικού.

Το ζήτημα της εκπαίδευσης πρέπει να αντιμετωπιστεί στην ταξική και   πολιτική του διάσταση και αυτή η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους τους Έλληνες πολίτες, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην Κομοτηνή κατά την πρόσφατη επίσκεψή του.

Δεν θα ανεχθεί καμία απολύτως διάκριση ή διχαστική λογική και παιχνίδια εθνικισμών ένθεν και ένθεν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr