Ξαναχτύπησε η σπείρα που “άδειαζε” σπίτια σε Ξάνθη και Θεσσαλονίκη.

30 Απριλίου 201511:18

Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Η λεία τους περιλαμβάνει κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 12.000

Επιπλέον οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο του 2013 για παρόμοια αδικήματα  εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενδελεχούς και συστηματικής έρευνας που διεξήγαγαν. Μάλιστα, όπως το 2013, έτσι και τώρα, η δράση τους αφορούσε τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι  αλλοδαπών – μελών της οργάνωσης, ηλικίας 34 έως 41 ετών, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, ενεργώντας με διαφορετικές κάθε φορά συνθέσεις, προέβησαν σε οκτώ κλοπές από οικίες σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ περίπου.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr