Χ. Κεφαλίδου: «Από τον Άννα στον Καϊάφα η ευθύνη των ήδη μειωμένων κτηνοτροφικών αποζημιώσεων στην ΑΜΘ»

11 Μαρτίου 201720:33

Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου στην Αναφορά που είχε καταθέσει (18.01.2017) η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με την άμεση ανάγκη καταγραφής των ζημιών, λήψης μέτρων στήριξης και αποζημίωσης των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ), μετά τις επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τον Ιανουάριο.

Στην Αναφορά της η κα Κεφαλίδου είχε καταθέσει σχετική επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της ΑΜΘ, στην οποία καλούσαν το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΛ.Γ.Α. να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις. 

“Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο αρμόδιος Υπουργός κ. Ε. Αποστόλου, σε μια Αναφορά ουσίας που αφορά στην καθημερινή επιβίωση εκατοντάδων κτηνοτρόφων, απαντά με ένα άκρως γραφειοκρατικού τύπου έγγραφο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αναπληρωτής ΥΠΑΑΤ κ. Γ. Τσιρώνης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε πριν από δυο ημέρες στη Δράμα με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Απαντώντας στην κραυγή αγωνίας τους και προσπαθώντας να ωραιοποιήσει την κατάσταση, ανέφερε ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν σύντομα, αλλά θα είναι μικρότερες καθώς τα διαθέσιμα κονδύλια για ολόκληρη τη χρονιά είναι περιορισμένα.

‘Θα, αλλά, εάν κι εφόσον’ η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείο που για άλλη μια φορά στέλνει τους κτηνοτρόφους ‘Από τον Άννα στον Καϊάφα’ σε ένα καίριο για την επιβίωση τους θέμα. “ , καταλήγει η κα Κεφαλίδου.

Η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αναφορά της Χαράς Κεφαλίδου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr