Βραβείο Παλαιοντολογίας σε Ελλάδα και Ολλανδία από τα Βραβεία Giuseppe Sciacca

13 Αυγούστου 201313:17

Η Ελληνική Γραμματεία των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, ανακοίνωσε την απονομή του βραβείου Παλαιοντολογίας Ελλάδας – Ολλανδίας στην Καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Ευαγγελία Τσουκαλά και στον Ολλανδό ερευνητή
Παλαιοντολογίας Dick Mol, τιμώντας τους για το σημαντικό έργο και τις ανακαλύψεις τους.

Για το σκοπό αυτό, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, με θέμα: ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ.  Στη συνέντευξη μετείχαν η Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος και Γενική Γραμματέας των Giuseppe Sciacca κα Βασιλική Μπαφατάκη, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, η Καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Ευαγγελία Τσουκαλά, ο Ολλανδός ερευνητής Παλαιοντολογίας Dick Mol καθώς και ο εκδότης κ. Αντώνης Πουγαρίδης.

Με την επίσημη βράβευση των δύο επιστημόνων, που θα πραγματοποιηθεί  στις  16 Νοεμβρίου 2013 στο Βατικανό της Ρώμης,  οι παλαιοντολογικοί θησαυροί της Ελλάδας θα βρεθούν στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, τόνισε η κα Μπαφατάκη. Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca” ζήτησε επίσης τη δέσμευση των τοπικών παραγόντων και της Πολιτείας ώστε να δημιουργηθεί στην περιοχή, Κέντρο Παλαιοντολογίας.

Η κα Τσουκαλά και ο κ. Mol, αμφότεροι, εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους τόσο για την αναγνώριση του έργου τους όσο και για το γεγονός ότι τέτοιου είδους βραβεύσεις συμβάλουν ώστε ένας τόπος, μέσω της Παλαιοντολογίας, να γίνεται παγκοσμίως γνωστός. Για το λόγο αυτό ευχαρίστησαν τα μέλη της Ελληνικής Γραμματείας των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca” και ιδιαιτέρως την κα Λαμπρέτσα Δήμητρα για την προσφορά της.

Η κα Τσουκαλά προανήγγειλε επίσης την ανάθεση του παγκοσμίου συνεδρίου για τα μαμούθ και τους συγγενείς τους που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου στα Γρεβενά και τη Σιάτιστα.

Τέλος, την αμέριστη συνδρομή της δημοτικής αρχής σε δράσεις που θα αναδείξουν  τον ευρύτερο παλαιοντολογικό πλούτο της περιοχής, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, συμπληρώνοντας πως είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τον Δήμο οι επιστήμονές τους να δέχονται τιμητική διάκριση από ένα Διεθνές Βραβείο όπως είναι το “Giuseppe Sciacca”.

315 328 2821 228

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr