Βραβεύσεις των επιτυχόντων μαθητών στην κοπή πίτας του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης

23 Ιανουαρίου 201723:08

Την βασιλόπιτα έκοψε την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου,  ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης. Στην πρώτη αυτή εκδήλωση της νέας χρονιάς  τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να δεχθούν τις ευχές από τους εκλεκτούς καλεσμένους.     

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα του συλλόγου, ο βουλευτής κ. Στογιαννίδης Γρηγόριος, ο αντιπεριφερειάρχης κ, Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος,  ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Δρεμσίζης Ιωάννης,  ο αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Ηλιάδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ Αμοιρίδης Μιχάλης, εκπρόσωποι του Δ’ΣΣ και της Αστυνομία , ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κ, Γεωργιάδης Γιώργος, ο πρόεδρος του γηροκομείου κ. Παπαχρόνης Γιάννης, οι Πρόεδροι των Συλλόγων  Εβριτών, των Σαρακατσαναίων, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου, πολλά μέλη και παιδιά μελών.

“Πέρα από την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας  τιμήθηκαν και φέτος τα παιδιά των μελών του Συλλόγου μας που αρίστευσαν στα Σχολεία των η πέτυχαν σε ΑΕΙ ΤΕΙ την προηγούμενη χρονιά ως μία συμβολική χειρονομία να επαινεθούν οι προσπάθειες τους αλλά και των εκπαιδευτικών που σκύβουν με αγάπη και ενδιαφέρον πάνω στα παιδιά μας για να τους οδηγήσουν στους δρόμους της γνώσης και της επιτυχίας.” , αναφέρει ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

  Τα παιδιά που επαινέθηκαν είναι:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

πατρός

μητρός

 

 

 

Χατζηφωτιάδου

Ανδρονίκη-Αργυρώ

Δανιήλ

Αϊδόνη

Α

1ο Γυμνάσιο

19

Αρτεμίου

Μαρία-Στεφανία

Γρηγόριος

Ελένη

Β

2ο Γυμνάσιο

19  3/16

Αλεξιάδου

Αθηνά

Ιωάννης

Μαρίνα

Β

5ο Γυμνάσιο

19  9/16

Καραμανώλη

Σοφία

Φίλιππος

Ελένη

Γ

6ο Γυμνάσιο

19  1/15

Παπαδοπούλου

Μαρία -Ραφαηλία

Γεώργιος

Δέσποινα

Γ

6ο Γυμνάσιο

 19  3/15 

Μακρίδου

Άννα

Ιωάννης

Ζωή

Β

Ιδ.Γυμν ΑΞΙΟΝ»

 20

Σίντου

Ευαγγελία

Μιχαήλ

Αγαθής

Β

ΑΡΣΑΚΕΙΟ  Ιωαννίνων

 20

Κουμουλίδης

Χρήστος

Γεώργιος

Μαρία

Α

3 ο Γυμνάσιο

 18,1

ΛΥΚΕΙΟ

 

 

 

 

 

 

Κέλλερ

Γεώργιος

Στήβεν Ουϊλλιαμ

Ελένη

Α

3 ο Λύκειο

18 6/10

Κυρλίδης

Ελευθέριος

Χρήστος

Δέσποινα

Α

2 ο Λύκειο

19 2/12

Μακρίδης

Βασίλειος

Γεώργιος

Αθανασία

Α

2 ο Λύκειο

19 9/15

 

 

 

 

 

 

 

ΑΕΙ

 

 

 

 

 

 

Λάϊτσας

Ιωάννης

Λεωνίδας

Παρθένα

Δ.Π.Θ. Οικονομικές επιστήμες

Μιχοπούλου

Κωνστντίνα

Γεώργιος

Σαραντινή

ΔΠΘ Ιατρική σχολή

Παπαδόπουλος

Χρήστος

Γεώργιος

Δέσποινα

ΑΠΘ Φαρμακευτική

ΤΕΙ

 

 

 

 

 

 

Ιωαννίδου

Γεωργία

Άνθιμος

Ελένης

ΤΕΙ Κρήτης

ΤεχνολΓεωπόνων

 

                   

  Μετά την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας ο  Σεβασμιότατος απευθύνθηκε με θερμά λόγια στα μέλη του Συλλόγου για τις δραστηριότητες του και ευχήθηκε σε συνέχεια με την ίδια προσπάθεια στην διατήρηση του πολιτισμού  και των παραδόσεων των Ελληνισμού του Πόντου.

  Στην σύντομη απάντηση του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρωμανίδης Θεόδωρος, πέρα από τις ευχαριστίες και ευχές αναφέρθηκε στην κορυφαία εκδήλωση του 2016, το «12ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών», που πραγματοποιήθηκε στην πόλη και ευχαρίστησε τους φορείς της Ξάνθης αλλά και όλους όσους συνέβαλαν  στην επιτυχία αυτή.

  Στην όμορφα διακοσμημένη αίθουσα οι δραστήριες κυρίες του Συλλόγου δεξιώθηκαν τους συμμετέχοντες με ποντιακά εδέσματα. Στους τυχερούς της βραδιάς δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr