Η Βουλγαρία, ο Ορφέας και οι “Συριζιές” της ΝΟΔΕ Ξάνθης

4 Νοεμβρίου 201623:05

“Η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης διοργανώνει το Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10.00 π. μ. στην Καπναποθήκη «Π» στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πολιτιστική ημερίδα με θέμα : «Πρόσωπα από την Ξάνθη: από τον μύθο στους νεώτερους χρόνους». Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό τομέα. Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της Θράκης, και κυρίως της Ξάνθης, ως τόπου με τεράστια λαϊκή παράδοση και απαράμιλλο τουριστικό ενδιαφέρον από αρχαιοτάτων χρόνων.”

Αυτό ακριβώς είναι που θέλουν και οι Ξανθιώτες αυτή την χρονική στιγμή όπου η χώρα καταρρέει, οι συνταξιούχοι δέχονται μια άνευ προηγουμένου επίθεση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι επαγγελματίας δίνουν την τελευταία τους πνοή.

Και ενώ θα περίμενε κανείς η ΝΟΔΕ Ξάνθης να κάνει εξορμήσεις στο νομό και ειδικά στα χωριά τα οποία 1-1-17 θα πληγούν αφάνταστα από τα μέτρα της κυβέρνησης, προτίμησε να κάνει “Συριζιές” και διοργανώνει πολιτιστικές ημερίδες την στιγμή που τα περισσότερα στελέχη της ΝΟΔΕ και μέλη της δεν γνωρίζουν πόσα μουσεία έχει η Ξάνθη

Θα μιλήσουν για τον ‘Ορφέα στην Ξάνθη, τον Έλληνα η τον Βούλγαρο;

Τον Απρίλιο του 2015 στο Μουσείο του Λούβρου λειτούργησε η έκθεση «Εποποιία των Θρακών Βασιλέων», με αντικείμενα του αρχαίου πολιτισμού των Θρακών, τα οποία έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στα βουλγαρικά εδάφη.

Η έκθεση, που είχε διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου, περιλαμβάνε και αντικείμενα από τις τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές στον τάφο του Θράκα ηγεμόνα Σεύθη Γ΄. Η συλλογή, που μεταφέρθηκε από τη Βουλγαρία στο Παρίσι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, περιλαμβάνει αντικείμενα από 17 Μουσεία της Βουλγαρίας.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, και οι υπουργοί Πολιτισμού της Βουλγαρίας και της Γαλλίας, Βεζντί Ρασίντοφ και Φλερ Πελερίν, αντίστοιχα, έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια.
Μεταξύ των ειδικών προσκεκλημένων ήταν η επικεφαλής της Unesco, Ιρίνα Μπόκοβα, και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

«Είμαι περήφανος που το όνομα της Βουλγαρίας έλαμψε, για πρώτη φορά, στην πρόσοψη του Λούβρου» ανέφερε ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού, Βεζντί Ρασίντοφ, ο οποίος ανέφερε ότι την έκθεση επισκέφθηκαν τέσσερα εκατομμύρια άτομα.

Ο Τομεάρχης πολιτισμού της ΝΟΔΕ Ξάνθης γνωρίζει τις απίστευτες ενέργειες της Βουλγαρίας ώστε να οικειοποιηθεί όλη την ιστορία της Θράκης με βασικό στόχο την ταύτιση των Βουλγάρων με τους Θράκες; 

Η Νέα Δημοκρατία είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας και η ΝΟΔΕ Ξάνθης θα πρέπει πάρει μαζί της όλο τον απατημένο και δυσαρεστημέμενο κόσμο του νομού. Ας το κάνει μετά τις “Συριζιές” και τον μπουφέ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr