Βουλγαρία: Γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο

4 Νοεμβρίου 201400:08

Έξω από το προεδρικό μέγαρο της Βουλγαρία αυτοπυρπολήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μια 38χρονη γυναίκα.
Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας συζητούσε το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα.

Η αιτία που ώθησε τη γυναίκα στην πράξη αυτή παραμένει αδιευκρίνιστη, ωστόσο την άνοιξη του 2013 άλλοι επτά άνθρωποι είχαν αυτοπυρποληθεί σε διάφορες περιοχές της Βουλγαρίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης και για να καταγγείλουν τη διαφθορά στην πολιτική ελίτ.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και η κατάστασή της κρίνεται πολύ σοβαρή, αφού φέρει εκτεταμένα εγκαύματα.

Ένας γιατρός είπε στους δημοσιογράφους ότι η γυναίκα φέρει εγκαύματα στο 90% του σώματός της και η κατάστασή της είναι κρίσιμη. Σημείωσε επίσης ότι έχει ιστορικό ψυχικής νόσου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Βουλγαρία ανέρχεται στα 400 ευρώ και ένα στα πέντε νοικοκυριά βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, σχεδόν οι επτά στους δέκα (ποσοστό 69%) Βούλγαρους κρίνουν «ανυπόφορη» την κατάσταση που βιώνουν.

protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr