Βουλγαρία: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από ναό

5 Νοεμβρίου 201409:19

Ένα νέο περιστατικό αυτοπυρπόλησης, το δεύτερο μέσα σε δύο ημέρες, σημειώθηκε σήμερα στη Βουλγαρία, όπου 8 άνθρωποι είχαν ήδη χάσει την ζωή τους κατ’ αυτόν τον τρόπο το διάστημα μεταξύ του Φεβρουαρίου του 2013 και του Ιανουαρίου του 2014.

«Ένας 48χρονος άνδρας αυτοπυρπολήθηκε στον περίβολο του ναού» του Σαντάσκι (νοτιοδυτικά) ανακοίνωσε ο Βασίλ Μιτόφ, διευθυντής της περιφερειακής αστυνομίας.

Ο άνδρας, που ήταν πολύ φτωχός, ζούσε από τα τρόφιμα που δίνονταν ως δωρεές στην Εκκλησία.

Ο ίδιος διακομίστηκε στα επείγοντα στο νοσοκομείο της Σόφιας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BGNES.

Μία άνεργη φωτογράφος, η Λίντια Πέτροβα, αυτοπυρπολήθηκε χθες μπροστά από το προεδρικό μέγαρο. Η κατάστασή της υγείας της κρίνεται μη αναστρέψιμη σύμφωνα με το νοσοκομείο όπου εισήχθη.

Όπως είπε η οικογένειά της, η 38χρονη, διαζευγμένη, ανησυχούσε για το μέλλον του παιδιού της.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Βουλγαρία με τον ίδιο τρόπο το διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014, προβαίνοντας στα απονενοημένα αυτά διαβήματα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης και για να καταγγείλουν τη διαφθορά στην πολιτική ελίτ.

πηγή: protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr