Βόμβα Ρωμανιά: Δεν υπάρχει σωτηρία για τον ΟΑΕΕ

19 Απριλίου 201511:23

Υπέρ των ενοποιήσεων Ταμείων, αλλά υπό όρους, τάχθηκε ο Γιώργος Ρωμανιάς, που δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

«Δεν διαφαίνεται σωτηρία του. Τα ελλείμματα είναι τεράστια», είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης μιλώντας στην εκδήλωση του νέου ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Αφού διαβεβαίωσε τους γιατρούς ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ενσωμάτωσης του Ταμείου τους (ΤΣΑΥ) στον ΟΑΕΕ, ο κ. Ρωμανιάς- τόνισε ότι «Δεν νοούνται ενοποιήσεις σαν αυτές που έγιναν το 2012 με τα επικουρικά, όταν πλεονασματικά ταμεία ενοποιήθηκαν με ελλειμματικά. Σήμερα, το μεγάλο επικουρικό ταμείο το ΕΤΕΑ δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις».

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις και ότι θα υπάρξει σεβασμός των θεμελιωμένων δικαιωμάτων, καθώς και ότι δεν θα αυξηθεί το όριο ηλικίας. Για τους άντρες – διευκρίνισε – ισχύει η 35ετία.

aftodioikisi.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr