aleuri-sesoula

Βιολειτουργικά τρόφιμα αναπτύσσουν Έλληνες επιστήμονες

13 Σεπτεμβρίου 201210:00

aleuri-sesoulaΒιολειτουργικά τρόφιμα αναπτύσσουν ερευνητές του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα βιολειτουργικά τρόφιμα είναι εξίσου νόστιμα με τα συμβατικά και προστατεύουν τον οργανισμό από ασθένειες και χρόνιες παθήσεις.

Πριν από έξι χρόνια ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρασκεύασαν το γνωστό πλέον κέικ τυρογάλακτος, ενώ δική τους επιτυχία θεωρείται η παραγωγή αλευριού με εκχύλισμα σταφυλιού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ψωμιού, κέικ και άλλων σκευασμάτων.

Μάλιστα το συγκεκριμένο προϊόν έλαβε την επίσημη άδεια του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων να χρησιμοποιεί «ισχυρισμό Υγείας», καθώς διαθέτει την ιδιότητα να προστατεύει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Σημειώνεται ότι τα βιολειτουργικά τρόφιμα κυκλοφορούν πλέον παντού στην ελληνική αγορά.

Η λίστα περιλαμβάνει μαργαρίνη που μειώνει τη χοληστερόλη, δημητριακά που περιέχουν πολυβιταμίνες, χάπια και κρέμες για εξάλειψη πόνων και δημιουργία ενέργειας, βιολογική ζάχαρη σε σκόνη και πολλά άλλα προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.eatwalk.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr