“Βελτιώνω το Δήμο μου” το application του Δήμου Ξάνθης

26 Φεβρουαρίου 201609:32

Ο Δήμος Ξάνθης στα πλαίσια του συνεχούς εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών του αποφάσισε να εφαρμόσει δοκιμαστικά μια πρωτοποριακή ηλεκτρονική εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη βελτίωση της γειτονιάς τους, περνώντας έτσι σε μια νέα εποχή εξυπηρέτησης των δημοτών.

Σε μια περίοδο όπου κυριαρχεί το διαδίκτυο και η χρήση φοριηών συσκευών η υπηρεσία «Βελτιώνω το Δήμο μου» παρέχει τη δυνατότητα στους κατοίκους να επικοινωνούν διαδικτυακά με το Δήμο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cityofxanthi.gr/imc και να αναφέρουν καθημερινά προβλήματα της πόλης. Με την εύχρηστη αυτή εφαρμογή, οι συμπολίτες μας μπορούν εύκολα και γρήγορα να ενημερώνουν για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου, όπως για παράδειγμα, καμένους λαμπτήρες, εγκαταλελειμμένα οχήματα, κάδους απορριμμάτων, επικίνδυνα δέντρα, κ.α.

Μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, tablet ή κινητού τηλεφώνου όλοι μπορούν όταν εντοπίζουν ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης επίλυσης να το καταγράφουν επιγραμματικά στην εφαρμογή, δηλώνοντας το σημείο που αυτό βρίσκεται, ενώ μπορούν να αποστείλουν και σχετική φωτογραφία.

Οι υπηρεσίες του Δήμου με τον τρόπο αυτό ενημερώνονται άμεσα για το συγκεκριμένο θέμα και κινούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυσή του, ενώ ταυτόχρονα ο πολίτης μπορεί να παρακολουθεί την όλη εξέλιξη!

Όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, γίνονται πιο ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας με την αντιμετώπιση των προβλημάτων να μετατρέπεται σε μια συλλογική προσπάθεια που έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη είναι βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής, δίχως ταλαιπωρία και περιττή γραφειοκρατία. Το ζητούμενο είναι να δίνονται άμεσα λύσεις σε θέματα που άπτονται των υπηρεσιών. Ο Δήμος μας συνεχίζει να αξιοποιεί την εξέλιξη της τεχνολογίας για να μπορεί να εξυπηρετεί τους δημότες γρήγορα και αποτελεσματικά.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δε δύναται να χρησιμοποιήσει τη διαδικτυακή εφαρμογή μπορεί να απευθυνθεί τηλεφωνικά στη «Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη» -2541350800- κατά τις εργάσιμες ημέρες, μεταξύ 09:00 – 15:00.

imc02

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr