Η Βασιλόπιτα του Μωραϊτη ήταν κρύα, σαν την εκδίκηση!

16 Ιανουαρίου 201823:29

“Σε πανηγυρικό, φιλικό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης.” αναφέρει το δελτίο τύπου που έστειλε το Επιμελητήριο Ξάνθης, και όπως φαίνεται ήταν πανηγυρικό, για τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη. 

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο Επιμελητήριο ΄παρόν έδωσαν και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Γραμματέας κ. Χατζηθεοδώρου και έτσι το φλουρί πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Μπορεί κάποιοι να ξεχνάνε, αλλά το google search δεν ξεχνά:

Διαβάστε το κείμενο που έγραψε ο αρθρογράφος του Χουσεϊν Ζεϊμπεκ για τον Στέλιο Μωραϊτη πριν τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Η φωτογραφία του άρθρου στο xanthileft.gr δεν είναι τυχαία αφού ο Στέλιος Μωραϊτης δεχόταν επιθέσεις από την ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επί μήνες για την απόφαση να δεχθεί τον Λαγό στο γραφείο του, λες και το ΕΒΕ είναι τσιφλίκι και μπορεί να δέχεται όποιον θέλει

Αν αποτιμήσουμε τα 6 χρόνια της παρουσίας του ΕΒΕ Ξάνθης με την προεδρία του κ. Μωραΐτη, αυτά που μας μένουν είναι πρώτον τα ρεκόρ Γκίνες σε καριόκα και καβουρμά και δεύτερον οι παρεμβάσεις του σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και την νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων της επιχείρησής του. Ένα άλλο επίτευγμα μηνύσεις κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας μην ξεχνάμε και την επίσκεψη των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα γραφεία του Επιμελητηρίου. Ο κ. Μωραΐτης ήταν ο μοναδικός από τους φορείς που δέχτηκε να συναντηθεί με τους Χρυσαυγίτες Βουλευτές, αλλά βέβαια αυτό δεν το θυμάται σχεδόν κανείς, αφού ο τοπικός Τύπος δεν το θεώρησε σημαντικό θέμα, ώστε να το προβάλλει πολύ. Φυσικά, δεν εκπλαγήκαμε όταν είδαμε ότι δεν υπήρξε και καμία αντίδραση από τους «ευαίσθητους» συμβούλους του Προέδρου. Ειδικά από τον κ. Χατζηγκενέ, ο οποίος εκλέχτηκε με την παράταξη του κ. Αθανασιάδη. Ας θυμηθούμε ότι προεκλογικά αποκαλούσε ακροδεξιό τον κ. Μωραΐτη και απέτρεπε τους μειονοτικούς να είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του. Βεβαίως και μετά τις εκλογές στις ζυμώσεις που ακολούθησαν για συνεργασία με τον συνδυασμό του κ. Τσακίρογλου, ο ίδιος έλεγε ότι δεν θα συνεργαστεί με τους χουντικούς αυτής της παράταξης. Παρόλα αυτά, στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του Προέδρου όλοι οι μειονοτικοί σύμβουλοι του κ. Αθανασιάδη με επικεφαλής τον κ. Χατζηγκενέ ψήφισαν τον κ. Μωραΐτη! Αυτά για την ιστορία και για να μην ξεχνάμε τι έγινε στις προηγούμενες εκλογές και ποια η στάση του καθενός…

Αφήνοντας πίσω το παρελθόν, πιστεύω ότι η Ξάνθη μας αξίζει ένα επιμελητήριο καθαρό με άξιους επαγγελματίες, που θα έχουν ως στόχο την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Άλλωστε, και ο νέος νόμος για τα Επιμελητήρια βοηθά στην επίτευξη αυτού του σκοπού. Σήμερα χρειαζόμαστε όραμα, όρεξη, πολλή δουλειά όχι μόνο ρεκόρ Γκίνες. Νομίζω ότι η απερχόμενη διοίκηση αυτά που μπορούσε να προσφέρει τα έχει προσφέρει.

Για αυτό, στηρίζουμε την προσπάθεια των νέων ανθρώπων που με επικεφαλής τον κ. Μαυρίδη μπορούν να δώσουν ένα διαφορετικό άρωμα στο επιμελητήριό μας. Είναι καιρός πια οι επιχειρηματίες να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Το μέλλον βρίσκεται στο νέο και  στο άφθαρτο. Και πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτούς τους νέους ανθρώπους, που ακόμα κι αν προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αυτό που τους ενώνει είναι το πιο σημαντικό. Είναι το όραμά τους για οικονομική ανάπτυξη του νομού μας.

Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης εκτός τις επιθέσεις προς τον Πρόεδρο του ΕΒΕ μποϊκοτάριζε και όλες τις εκδηλώσεις χωρίς να δίνουν παρόν σε καμιά από αυτές, μέχρι το Σάββατο, που όλο πικρό ποτήρι και έφαγαν όλη την …. κρύα βασιλόπιτα!

Το δελτίο Τύπου του ΕΒΕ για την εκδήλωση:

Σε πανηγυρικό, φιλικό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος επιχειρηματιών, εκπρόσωποι θεσμών και φορέων αλλά και εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μωραΐτης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Δεν μας περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά για το καλό της περιοχής μας, για το καλό της Ξάνθης».

Όλοι οι παριστάμενοι ομιλητές αναφέρθηκαν στο επίκαιρο θέμα της ΣΕΚΑΠ και με θέρμη υποστήριξαν την ανάγκη για συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας, ώστε να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.

Ο κ. Μωραΐτης ευχήθηκε στο τέλος του 2018 να υπάρχουν λιγότεροι άνεργοι, περισσότερα κέρδη για τις επιχειρήσεις, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη.

Το φλουρί της μεγάλης βασιλόπιτας κέρδισε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ενώ το φλουρί στα πιτάκια το κέρδισε η διακεκριμένη νομικός της Ξάνθης κα. Καλλιόπη Συμεωνίδου. Ο Δήμαρχος Ξάνθης έλαβε μία τιμητική πλακέτα του Επιμελητηρίου Ξάνθης και η κα. Συμεωνίδου ένα 3ήμερο ταξίδι, για 2 άτομα, στα Ιωάννινα.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr