Βασίλης Κικίλιας: Βήμα – βήμα η άρση των απαγορεύσεων

7 Απριλίου 202009:26

Αισιόδοξος για την πορεία διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κ. Κικίλιας, τόνισε πως «εντός του Απριλίου θα φτάσουμε τις 1000 κλίνες ΜΕΘ», ενώ σημείωσε ότι «το ΕΣΥ δεν μπορεί να ενισχύεται λόγω της κρίσης ή μόνο για την κρίση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άρση των απαγορεύσεων, ο κ. Κικίλιας είπε: «Είναι εμφανές ότι βλέπουμε συγκράτηση στην καμπύλη. Είμαστε υποχρεωμένοι να σχεδιάσουμε τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητας με γνώμονα τη δημόσια υγεία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν τα τέλη Απριλίου. Μέχρι τότε πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα. Η ελάφρυνση των μέτρων θα γίνει σταδιακά. Με βάση τα δεδομένα που μας δίνουν οι επιστήμονες. Τα μέτρα θα αίρονται βήμα – βήμα και με προσοχή».

Σε ό.τι αφορά στα  διαγνωστικά τεστ του κορονοϊού, είπε: «Αυτοί που βιάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τεστ αμφίβολης ποιότητας το πλήρωσαν. Από την άλλη δεν πρέπει να καθυστερούμε. Περιμένουμε να δούμε ποια τεστ είναι αξιόπιστα. Όλα θα γίνουν στο χρόνο τους, και η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σέβεται την υγεία των πολιτών».

«Θα έχουμε σκληρό καλοκαίρι στο υπουργείο ώστε να αντιμετωπίσουμε τόσο την εποχική γρίπη, όσο και ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κορονοϊού», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr