Βαριά οπλισμένοι οι Κούρδοι τρομοκράτες. Μπορούσαν να ανατινάξουν ολόκληρο κτίριο

11 Φεβρουαρίου 201422:05

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία φωτογραφίες από το βαρύτατο οπλισμό και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη γιάφκα στο Γκύζη.

Όλα αυτά εντοπίστηκαν στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής τη Δευτέρα. Είχε προηγηθεί 24ωρη παρακολούθηση, μετά ανώνυμο τηλεφώνημα – καταγγελία.

Αναλυτικά, έχουν βρεθεί:
– πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov,
– 3 γεμιστήρες Kalashnikov,

kourdoi-kalasnikof-kourdoi1

πιστόλι tangfolio 7.65 mm,
– πιστόλι browning 7.65 mm,
– πιστόλι cz,

kourdoi-opla2

– σιγαστήρας,

kourdoi-opla3

– υποπολυβόλο scorpion
– υποπολυβόλο mini uzi 9mm para,
– πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,

kourdoi-opla4

– ζελατοδυναμίτιδα 6 κιλών και 350 γραμμαρίων σε μασούρια και συσκευασίες,

kourdoi-opla5

– 2 χειροβομβίδες F1 πλήρεις,

kourdoi-opla6 kourdoi-opla7

– 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
– χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας,
– μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C,
– φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης,

kourdoi-opla8 kourdoi-opla9

– 26 ηλεκτρικοί και 19 κοινοί πυροκροτητές καθώς και
– 8 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις εργαστηριακές έρευνες, φαίνεται ότι η ομάδα έχει άμεση σχέση με την υπόθεση του φουσκωτού σκάφους με βαρύ οπλισμό που είχε πιαστεί στην Χίο.

Πιο συγκεκριμένα, το DNA του 49χρονου συλληφθέντα ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό το οποίο είχε βρεθεί σε ιμάντα αντιαρματικής ρουκέτας, σε σημαιάκια της οργάνωσης αλλά και σε κινητό τηλέφωνο, τα οποία, όλα αυτά, είχαν κατασχεθεί σε πλωτό σκάφος στην υπόθεση της Χίου, τον Ιούλιο του 2013.

Επίσης γενετικό του υλικό βρέθηκε και στην οικία της Μιαούλη 51, έρευνα η οποία σχετιζόταν με την υπόθεση της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, σε ανακοινώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, Χρήστου Παρθένη, οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 25, 33, 41 και 49 ετών και κυκλοφορούσαν με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Θεωρούνται μέλη του εκτελεστικού πυρήνα της οργάνωσης DHKP-C, που έχει αναλάβει την ευθύνη για δολοφονίες και άλλες επιθέσεις στην Τουρκία.

Ο 49χρονος, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, είναι ο Τεκίν Χουσεϊν, ο οποίος καταζητείται για συμμετοχή στην οργάνωση και έχει ζητηθεί η έκδοσή του από τις τουρκικές αρχές. Σε βάρος του όμως εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης στην Ελλάδα, αλλά και διεθνές ένταλμα για την έκρηξη στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, έχει για την Αντιτρομοκρατική, ο 41χρονος, με τα πλαστά στοιχεία Μπαγίρ Τσεκίν. Οι αστυνομικοί έχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπλεκόμενο στη δολοφονία του ιδιοκτήτη της “Τογιότα”, το 1996, στην Τουρκία και από τότε είχε εξαφανιστεί.

Σε ό,τι αφορά τον 49χρονο Τεκίν Χουσείν, μετά την έκρηξη στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, τον Οκτώβριο του 2011, είχε προσαχθεί μαζί με άλλα άτομα και με ψεύτικα στοιχεία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Ένα μήνα μετά, έφτασε από την Τουρκία η απάντηση για τα πραγματικά του στοιχεία, αλλά στο μεταξύ είχε εξαφανιστεί. Τότε βγήκε το ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές και καταζητούνταν μέχρι τη δευτέρα οπότε και συνελήφθη στου Γκύζη.

Η έκρηξη στην Τριανδρία είχε προκληθεί από εκρηκτική ύλη TNTP, που αποκαλείται το “εκρηκτικό των φτωχών” και θεωρείται από τους ειδικούς εξαιρετικά επικίνδυνο.

Πηγή : news247.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr