Βαγγέλης Τσομπανόπουλος: Ο Δήμαρχος διοργάνωσε ημερίδα για την Γεωθερμία και δεν αναφέρθηκε στην ΣΕΛΕΚΤΑ

25 Φεβρουαρίου 202015:25

Ημερίδα, διοργάνωσε, ο Δήμος, για την αξιοποίηση της Γεωθερμίας, από τους αγρότες μας, στο κτήριο, του πρώην ΚΕΓΕ, το Σάββατο 22/02/2020.
Παρευρεθήκαμε, με τους Δημοτικούς Συμβούλους, της παράταξής μας κ,Γκράνα, κ. Καραγεωργίου, κ. Παπαθεοδώρου και τον τοπικό σύμβουλο Ερατεινού κ. Φραγκούλη.

Στις ομιλίες τους, τόσο ο κ, Μιχαηλίδης, όσο και ο Γ. Γραμματέας του Δήμου και ο υπηρεσιακός παράγων, μας εξέπληξαν αρνητικά, διότι, δεν έκαναν, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ, τόσο για την επένδυση της ΣΕΛΕΚΤΑ, (που εξασφάλισε η δική μας Διοίκηση) όσο και σε όλες τις ενέργειές μας, στα πέντε χρόνια της Θητείας μας.
Διακριτική αναφορά και από τον Περιφερειάρχη, για την επένδυση, ξεχνώντας, ότι η δική μας Διοίκηση, του κατέθεσε, αίτηση στην πρόσκληση, που είχε ανοίξει, για έργα εκμετάλλευσης, της Γεωθερμίας( με έτοιμη μελέτη από το 2017, για δύο νέες γεωτρήσεις) χωρίς καμία τύχη.

Σκοπός της ημερίδας, να ενημερωθούν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, οι αγρότες μας
Για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, Οργανώσαμε τρεις ενημερωτικές συγκεντρώσεις, για τους αγρότες και τα συσκευαστήρια του Δήμου. Η πρώτη, στο κτήριο του συλλόγου στο Ερατεινό, τον Δεκέμβριο του 2015, η δεύτερη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (2016) και η τρίτη, στον ίδιο χώρο, (κτήριο πρώην ΚΕΓΕ) ΤΟ 2016.

Επιπλέον, παραδώσαμε χέρι-χέρι, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ στις 11-02-2016, πρόσκληση ενδιαφέροντος, σε όλους τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, (120 υπογραφές) που μπροστά τους, υπήρχε δίκτυο διανομής, για να συνδεθούν.

Επί των ημερών, της δικής μας Διοίκησης, εγκαταστάθηκε, ο ανάδοχος εργολάβος,(Σεπτέμβριος 2014) που κατασκεύασε το έργο. Επί των ημερών μας, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, στην προβλεπόμενη ημερομηνία ( 31-12-2015).

Χάρη, στις εύστοχες ενέργειές μας, (τις οποίες γνώριζαν άπαντες, Υπουργεία, Περιφέρεια κ.α.) προσελκύσαμε την επένδυση του Θερμοκηπίου, από την ΣΕΛΕΚΤΑ ,στην περιοχή μας, ποσού 10.000.000 ευρώ, η οποία απορροφά το 40%, της συνολικής ισχύος του έργου.
Δημιουργήθηκαν 100 θέσεις εργασίας και εξασφαλίσαμε 120.000 ευρώ, ετησίως, από τα τέλη χρήσης, για την ΔΕΥΑΝ.

Η μία από τις δύο, παραγωγικές γεωτρήσεις, (δίπλα στο σχολείο του Ερατεινού), παραμένει από 1/1/2016 ανενεργή. Θα μπορούσαν , λοιπόν, όσοι αγρότες, επιθυμούσαν, να την αξιοποιήσουν.

Να σημειωθεί, ότι, πληρώνουμε, για ετήσιο μίσθωμα του πεδίου, στην Περιφέρεια, 25.000 ευρώ.

Θυμίζουμε, ότι κατα την ημέρα των εγκαινίων, της επένδυσης, παραβρέθηκαν, ο σημερινός Υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος, ο κ. Περιφερειάρχης και πολλοί άλλοι…….

Την πιλοτική αυτή επένδυση, επισκέφτηκαν, ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, Υπουργοί της προηγούμενης και σημερινής Κυβέρνησης, οι σημερινοί Βουλευτές μας, κ. Πασχαλίδης και κ.Λαζαρίδης και πλήθος επισήμων και μη, όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της.

Είχα την τιμή, να παραβρεθώ,σε τρεις ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, του Δήμου μας, παρουσία Υπουργών και Δημάρχων από όλη την Ελλάδα,, βραβεία, που αποσπάσαμε, ανάμεσα σε υποψηφιότητες, πολλών Δήμων από όλη την Ελλάδα, για την αξιοποίηση της Γεωθερμίας με την επένδυση του Θερμοκηπίου.

Επειδή, το έργο της Γεωθερμίας, αποτελεί, ένα ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ για τον Δήμο μας, δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να αποτελεί, πεδίο στείρων πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Επί των ημερών της Διοίκησής μας, ουδέποτε, μηδενίσαμε τις προσπάθειες και τον αγώνα των προηγουμένων Διοικήσεων του Δήμου.

Αυτή είναι και η μεγάλη μας, ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ,με την σημερινή Διοίκηση, για το πως αντιλαμβανόμαστε τα περί Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής γενικά,δηλώνοντας υπερήφανοι, που την υπηρετούμε, όλα αυτά τα χρόνια, με γνώμονα, το συμφέρον των Πολιτών και του Τόπου μας…..

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr