tsolakidis_vima

Β. Τσολακίδης στο Social: Κανένα “παζάρι” με Μπιρόλ, συμφωνίες μόνο σε πολιτικό πλαίσιο

18 Μαρτίου 201412:15

Τα προεκλογικά ζητήματα στο Δήμο Αβδήρων ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δημάρχου, έθεσε μιλώντας στην ενότητα Social του Καναλιού 6 ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, το βράδυ της Δευτέρας. Σε ότι αφορά στη στελέχωση του συνδυασμού του  ανέφερε ότι εντός των ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και ότι η βάση είναι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων που συνεχίζουν πλην ενός που αποχωρεί και ενός που θα είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ από τους εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους θα βρίσκονται περίπου οι μισοί στο νέο ψηφοδέλτιο, καθώς η ανανέωση είναι επίσης ζητούμενο για τον

Για το πολυσυζητημένο θέμα Μπιρόλ ανέφερε ότι η δική του θέση είναι ξεκάθαρη πως δεν συναλλάσσεται με κανέναν, “μοιράζοντας καρέκλες” αλλά μόνο σε πολιτικό πλαίσιο. Για το λόγο αυτό, όπως είπε, περιμένει την απόφαση του Αντιδημάρχου του – που έχει καθυστερήσει- προκειμένου να παραμείνει ή να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του, στην περίπτωση που επιλέξει να βρίσκεται σε άλλη παράταξη, όπως σημείωσε.

Πολιτική συμφωνία των εκλεγμένων του Δήμου Σελέρου, η μόνιμη Αντιδημαρχία Μπιρόλ

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι δεσμεύσεις αυτές έχουν γίνει γνωστές σε συνάντηση όλου του συνδυασμού του και παρόντος του Ι. Μπιρόλ. Τέλος, ερωτηθείς για τη δική του συνεργασία πριν από 3,5 χρόνια και αν αυτή ανταποκρίθηκε σε ένα αντίστοιχο “παζάρι” ο Β. Τσολακίδης διευκρίνισε ότι με κοινή απόφαση όλων των εκλεγμένων συμβούλων του πρώην Δήμου Σελέρου, και σε πολιτικό πλαίσιο, είχε αποφασιστεί να εκπροσωπείται με αυτό τον τρόπο η περιοχή στο Δήμο.

Σε ότι αφορά στον ίδιο και τις πιθανότητες να δρομολογήσει τη διαδοχή του στην επόμενη θητεία, ανέφερε ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στο Δήμο όσο τον θεωρούν χρήσιμο και θα κριθεί γιαυτό.

Παραλάβαμε χρέη, είμαστε πλέον πλεονασματικοί

Κατά τα άλλα, σε ότι αφορά στην εικόνα του Δήμου επανέλαβε όσα είχε πει στον απολογισμό του για τα χρέη που παρέλαβε από όλους τους πρώην Δήμους και την προσπάθεια που έγινε ώστε μέσα σε 3 χρόνια, ο Δήμος να αποπληρώσει τα χρέη του, να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες και να είναι πλεονασματικός κατά 1,6 εκατ. ευρώ, κάτι για οποίο ανέφερε, ότι δικαιώνεται ο συνεργάτης του Γιώργος Παραστατίδης, που το είχε προαναγγείλει στην αρχή της θητείας.

Όπως πρόσθεσε όμως, αυτή η προσπάθεια είχε αντίκτυπο στους πόρους που είχε διαθέσιμους ο Δήμος για μικρά έργα και καθημερινότητα που μόνο τη φετινή χρονιά δίνουν τη δυνατότητα για κάποιες επιμέρους παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, αναφέροντας επίσης και τις τεράστιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης.

Έργα 30 εκατ. ευρώ στο Δήμο Αβδήρων

Σε ότι αφορά στα μεγάλα έργα ανέφερε ότι στο Δήμο Αβδήρων υλοποιούνται έργα 30 εκατομμυρίων ευρώ. Απαντώντας στην κριτική ότι κάποια από αυτά υλοποιούνται από την Περιφέρεια, ανέφερε ότι ο πάντα χρειάζεται η συνέργεια Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης αλλά το σημαντικό γι’αυτόν είναι ότι τα έργα γίνονται στο Δήμο,  ανεξαρτήτως ποιος θα τα πιστωθεί.

Ειδικότερα για τα έργα της Γέφυρας Πηγαδίων και τη βελτίωση του δρόμου στις παραλίες και το Μυρωδάτο, αφού εκφράστηκε με θετικά λόγια για την Περιφέρεια πρόσθεσε ότι για να γίνουν υπήρξαν προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας και έγιναν οι μελέτες από το Δήμο. Παράλληλα, θύμισε ότι η αντιπολίτευση έβγαζε ανακοινώσεις εναντίον των συμβάσεων που έγιναν για τις μελέτες των έργων, χωρίς τις οποίες σήμερα τα χρήματα θα είχαν χαθεί.

Τέλος, απέφυγε να ασκήσει οποιαδήποτε κριτική στις άλλες παρατάξεις που κατέρχονται στις εκλογές, λέγοντας πως αντίστοιχος αριθμός παρατάξεων υπήρχε και όταν πρωτοκατέβηκε στο Δήμο Βιστωνίδας ο ίδιος και ότι κανείς δεν κατεβαίνει για να χάσει αλλά για να κερδίσει.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr