Β. Κικίλιας σε Γιατρούς και Νοσηλευτές : “Όταν υπογράψατε τις συμβάσεις γνωρίζατε ότι είναι ορισμένου χρόνου”

7 Ιουλίου 202005:37

Για μονιμοποίηση 2500 επικουρικών νοσηλευτών με μοριοδότηση, και όχι με μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου μιλάει πλέον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Και αυτό, παρά τις επισημάνσεις των εργαζομένων ότι με τον τρόπο αυτό δεν διασφαλίζεται τίποτα αφού στα αποτέλέσματα της προκήρυξης 2Κ/2019 μέχρι στιγμής έχουν μείνει εκτός επιτυχόντων το 30% έως 50% των επικουρικών στους οποίους αφορούσε η μοριοδότηση. Επίσης η κυβέρνηση συνεχίζει να μιλά -ακόμα και για τη μοριοδότηση- μόνο για επικουρικούς νοσηλευτές, και όχι για άλλες κατηγορίες εργαζομένων (εργαστηριακοί, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, τεχνικοί κα), ούτε για άλλες κατηγορίες συμβασιούχων (ΟΑΕΔ, ΣΟΧ), παρά το ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σελίδας της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” ο κ. Κικίλιας ευρισκόμενος στο Νοσοκομείο Χανίων κάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη μονιμοποίηση συμβασιούχων νοσηλευτών, καθώς και επικουρικών γιατρών. Όπως είπε για τους συμβασιούχους νοσηλευτές θα δοθεί μοριοδότηση και θα μονιμοποιηθούν, «ενώ με τους γιατρούς θα δούμε πώς θα γίνει», τόνισε. «Κοιτάζουμε, χρησιμοποιώντας ότι εργαλεία έχουμε, θα τα “χρησιμοποιήσουμε” ώστε και οι γιατροί να παραμείνουν στη θέση τους», όπως διαβεβαίωσε. «Εξάλλου» όπως είπε «αυτό έχει ακουστεί και στη Βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ακόμη, όπως φαίνεται σε σχετικό video, ο Υπουργός Υγείας μιλώντας σε συμβασιούχους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χανίων που ζητούσαν μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, απάντησε επικαλούμενος τις διατάξεις του Συντάγματος. Και αυτό, παρά το ότι υπάρχουν υπάρχουν πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων που μονιμοποιούν συμβασιούχους θεωρώντας ότι αυτό δεν αντίκειται στις διατάξεις του Συντάγματος. Επίσης απευθυνόμενος στους συμβασιούχους που ζητούσαν να μπει τέλος στην εργασιακή τους ανασφάλεια, απάντησε “όταν υπογράψατε τις συμβάσεις γνωρίζατε ότι είναι ορισμένου χρόνου”.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας από τα Χανιά ξεκαθαρίζουν για ποια “μονιμοποίηση” μιλά η κυβέρνηση στις ανακοινώσεις της και στις δηλώσεις των Υπουργών, ενώ απέναντι σε αυτά το υγειονομικό κίνημα χρειάζεται να εντείνει τις προσπάθειες και τους αγώνες για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr