Τζένη Μανάκη: Μικρές και μεγάλες προδοσίες

28 Ιουνίου 201511:18

Το μυθιστόρημα ” ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ”  της Τζένης Μανάκη πραγματεύεται την τάση των ανθρώπων να προδίδουν, να εξαπατούν  και να δέχονται αντίστοιχα  προδοσίες και εξαπατήσεις σε κάθε πεδίο της ζωής, στην γονεϊκή αγάπη, στον έρωτα, στην φιλία, στις ιδέες, στην πολιτική.

Η Αλεξάνδρα Μελά, μία σύγχρονη  όμορφη και καλλιεργημένη γυναίκα της αστικής τάξης της Θεσσαλονίκης , συναντά τον μεγάλο έρωτα  στο πρόσωπο  του Νάιτζελ Τζάκσον, διάσημου  καθηγητή της χειρουργικής, και τον ακολουθεί στην Αμερική , όπου πραγματοποιείται και το όνειρό της να γίνει  γνωστή , αξιόλογη, συγγραφέας.

Νιώθει προδομένη, όταν ο ίδιος της εξομολογείται τον έρωτά του για ένα φοιτητή του  και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τόσο τον άνδρα που αγάπησε όσο και το υπέροχο σπίτι  τους στο Σαν Φρανσίσκο και να μετακομίσει στο Λος Αντζελες.

Με την στήριξη και την αγάπη φίλων, ξαναβρίσκει τον εαυτό της και συνεχίζει με μεγαλύτερη επιτυχία την συγγραφική της καρριέρα . Πολεμώντας για χρόνια δαίμονες και αμφιβολίες , μέσα από μία συνεχή  εκ βαθέων αναμόχλευση και ανασκόπηση των συναισθημάτων της, κατορθώνει να ισορροπήσει. Επιτρέπει στον εαυτό της  μια δεύτερη ”δοκιμή” στον έρωτα.

Σε φάση ψυχικής διερεύνησης  των συναισθημάτων της , την  επισκέπτεται η αγαπημένη φίλη των προφοιτητικών ακόμη χρονων, ψυχίατρος Μαρίνα Φωτίου, που είχε κι αυτή μία ταραγμένη  προσωπική ιστορία.

Οι δυό τους προσπαθούν να βρουν απαντήσεις μέσα από αναλύσεις των γεγονότων,  των ”πιστεύω” τους, των ιδεών τους, πάνω σε βασικά ζητήματα της ζωής, ενώ  παράλληλα  ένα οδοιπορικό, γεμάτο εικόνες και επεισόδια με κινηματογραφική γραφή,  στα πιο όμορφα μέρη της Καλιφόρνιας,  φέρνει κοντά , μια ενδεχόμενη  λύση των προβλημάτων τους.

Δευτερεύοντες ήρωες που εμπλέκονται στις ζωές των δύο γυναικών και έχουν έναν σημαντικό ρόλο σ΄αυτές,  δημιουργούν έναν ενδιαφέροντα, ζωντανό μύθο.

Το μυθιστόρημα ” ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ”  είναι ακόμη ένας ύμνος στην αληθινή φιλία που είναι η μόνη  ”συγγένεια” με επιλογή, όπως και μία ανάλυση των  διαπροσωπικών σχέσεων, εν προκειμένω των ηρώων του, που ανήκουν σ΄ενα μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Ενα μυθιστόρημα που εξελίσσεται με φλάς μπάκ χωρίς να προδίδει εξ αρχής τα μεγάλα μυστικά του . 

Η συγγραφέας

Η Τζένη Μανάκη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε ως συντάκτρια και μεταφράστρια σε εφημερίδα και στο Δημόσιο. Ασχολήθηκε με πολιτιστικά θέματα και με την αποκλειστική ευθύνη έκδοσης συνδικαλιστικής μηνιαίας εφημερίδας.

Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. ΄Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Λος ΄Αντζελες. Είναι φανατική αναγνώστρια λογοτεχνίας. Δημοσιεύει από ετών κείμενα με αφορμές που την ευαισθητοποιούν. Αγαπάει τη ζωγραφική, με έργα της πήρε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr