sekap_tzekis

Στη ΣΕΚΑΠ ο Τζέκης την Τετάρτη

13 Απριλίου 201117:20

sekap_tzekisΕπίσκεψη πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ την Τετάρτη 13 Απρίλη όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων από τα δύο σωματεία.

Όπως αναφέρει η Νομαρχιακή Ξάνθης του ΚΚΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της Συνεταιριστικής βιομηχανίας. Τόνισε ότι η διατήρηση του Κρατικο-Συνεταιριστικού χαρακτήρα της ΣΕΚΑΠ είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους του Νομού αλλά και όλης της περιοχής. Είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό καθώς μέσα από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα πλαίσια του μνημονίου, είναι η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και βασική της κατεύθυνση η απελευθέρωσή της από τις θυγατρικές όπως είναι η ΣΕΚΑΠ και η ΕΒΖ.

Η ΕΕ Καθώς και κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο στις προσταγές της συνθήκης του Μαάστριχτ, δεν θέλουν την καλλιέργεια του καπνού στην Ελλάδα, ούτε την τευτλοπαραγωγή, καθώς γίνονται εισαγωγές από τρίτες χώρες που σημαίνει την αρχή του τέλους  του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, που αποτελεί στρατηγικής σημασίας για την χώρα μας.

Εξέφρασε την άποψη του ΚΚΕ ότι η ΣΕΚΑΠ δεν είναι βαρίδιο για την ΑΤΕ, το αντίθετο μάλιστα, γιατί ενδεχόμενο κλείσιμό της θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας. Ευθύνες  για την διαμορφούμενη κατάσταση φέρουν η ΠΑΣΕΓΕΣ και ΣΥΔΑΣΕ  που δεν έκαναν τίποτα όλα αυτά τα 20 τελευταία χρόνια που ξεριζώνονται οι Συνεταιριστικές οργανώσεις από την Ελλάδα,  το αντίθετο μάλιστα.

Το ΚΚΕ έκανε και ανάλογη επερώτηση για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, που συμπεριλαμβάνει και τις Συνεταιριστικές οργανώσεις και την ΣΕΚΑΠ τον προηγούμενο Μάρτη. Δεν δεχόμαστε σαν Κόμμα την μοίρα που προδιαγράφουν για τα Συνεταιριστικά εργοστάσια γενικότερα, τα οποία έγιναν όχι μόνο από τους παραγωγούς αλλά και με τον ιδρώτα των εργαζομένων μέσα σ’ αυτά, την περίοδο που το μονοπωλιακό κεφάλαιο δεν ενδιαφερόταν για τον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και τώρα που ενδιαφέρονται πρέπει να κλείσουν.

Ακόμη και αν βρεθεί επενδυτής για την ΣΕΚΑΠ αυτός θα θέλει να διασφαλίσει τα κέρδη της, θα δει σαν κόστος τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Θα προχωρήσουν σε απολύσεις, κατάργηση της σύμβασης της ΟΣΕΓΟ και θα επιβληθεί επιχειρησιακή ή ακόμη και ατομική σύμβαση. Μπροστά στο φάσμα της ανεργίας θα τους βάλλουν το μαχαίρι στο λαιμό, ώστε να κάνουν υποχωρήσεις οι εργαζόμενοι με το δίλλημα: άνεργος ή εργαζόμενος με μειωμένα δικαιώματα.

Ο κ. Τζέκης ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους, ότι ο αγώνας τους θα είναι δύσκολος και για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να εκφραστεί η αλληλεγγύη απ’ όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του νομού, όλες τις κοινωνικές τάξεις που θίγονται από την πολιτική της ΕΕ (αγρότες, μικροεπαγγελματίες)  και να μην κάνουν βήμα πίσω σ’ ότι αφορά τον κρατικο-Συνεταιριστικό χαρακτήρα της ΣΕΚΑΠ.

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη, πιέζοντας τόσο κεντρικά, όσο και σε τοπικό επίπεδο με την βοήθεια και την συμμετοχή της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr