Τζέφρι Πάιατ: Το LNG δίνει ρόλο στην Ελληνική Ναυτιλία

23 Ιανουαρίου 202009:21

Μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Propeller Club-Port of Piraeus ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ,ανέφερε «οι ΗΠΑ θεωρούν την επένδυση στα ναυπηγεία Νεωρίου πολύ σημαντική για στρατηγικούς, εμπορικούς και συμβολικούς λόγους. Ελπίζουμε την επιτυχία αυτή να την επαναλάβουμε σε μεγαλύτερη κλίμακα με τα ναυπηγεία της Ελευσίνας»

Ενώ κατέληξε «οι ναυτιλιακές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας είναι στενότερες από ποτέ και επεκτείνονται και στον τομέα της ενέργειας. Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές φυσικού αερίου διπλασιάστηκαν στην Ελλάδα το 2019. Η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, μεταφέροντας LNG σε όλο τον κόσμο. Όσο η ζήτηση για LNG μεγαλώνει ο ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας γίνεται ακόμη πιο σημαντικός. Οι Έλληνες έχουν τις περισσότερες παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων μεταφοράς LNG. Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για το επίπεδο συνεργασίας και της ομαδικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Μπροστά μας έχουμε συναρπαστικές ευκαιρίες για να τις εκμεταλλευτούμε».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr