Τζακ Ποτ για τους δικαιούχους του πετρελαίου θέρμανσης – Θα επιδοτηθούν με 2,5 ολόκληρα λεπτά το λίτρο

26 Δεκεμβρίου 201718:41

Μόλις με 2,5 λεπτά του ευρώ/λίτρο θα επιδοτηθούν οι δικαιούχοι του πετρελαίου θέρμανσης καθώς τόσο η περικοπή κατά το ήμισυ στην επιδότηση από την κυβέρνηση όσο και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά 10 λεπτά καθιστούν την διαδικασία ασύμφορη.

Οι μέσες τιμές σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Λέσβο και Φωκίδα κυμαίνονται από 1,05€ ανά λίτρο έως 1,13€ . Ένας δικαιούχος του επιδόματος που στην ανώτερη κλίμακα μπορεί να λάμβανε για 1000 λίτρα περί τα 250€ σήμερα με την περικοπή θα πάρει περί τα 125€ και αν συνυπολογιστεί και η αύξηση της τιμής , θα του μείνουν καθαρά 25€ με 30€ ως επίδομα.

Η θέρμανση από κοινωνικό αγαθό γίνεται πλέον είδος πολυτελείας αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Στην χώρα μας με τους φόρους το καύσιμο σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φτάνει έως και το 1,20 € ανά λίτρο όμως σύμφωνα με το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο τιμών σε :

ΒΕΛΓΙΟ 0,60€
ΤΣΕΧΙΑ 0,69€
ΙΡΛΑΝΔΙΑ 0,65€
ΑΓΓΛΙΑ 0,60€
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 0,95€

Πηγή : Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Τιμών

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr