Τσίπρας: Προτιμώ κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ παρά καταστροφή στην Ελλάδα

17 Μαΐου 201511:39

Προσπάθεια να πείσει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, όντας όμως έτοιμος να αποδεχτεί εσωκομματικούς τριγμούς προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές.

«Προτιμώ κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ αντί για καταστροφή στην Ελλάδα» φέρεται να έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, που είναι υπέρμαχος της γρήγορης συμφωνίας, αλλά και την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που στην Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης είχε επικρίνει έντονα τους διαπραγματευτικούς ελιγμούς της κυβέρνησης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το Μέγαρο Μαξίμου επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με στόχο να υπάρξει συμφωνία μέσα στον Μάιο. Οι επαφές σε επίπεδο Brussels Group αναμένεται να συνεχιστούν τη Δευτέρα, τη στιγμή που η ελληνική πλευρά φαίνεται να επιδιώκει την επίτευξη ουσιαστικής σύγκλισης σε πολλά μέτωπα έως την ευρωπαϊκή σύνοδο στις 21-22 Μαΐου.

Αντικείμενο της συνόδου είναι η ανατολική γειτονία της Ε.Ε., όμως η Αθήνα επιδιώκει την ένταξη του ελληνικού ζητήματος – έστω ανεπίσημα – στην ατζέντα.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτου Eurogroup στη συνέχεια, την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει για τη χώρα, δεν προέχει η «κομματική αυτο-επιβεβαίωση» δήλωσε την Κυριακή στο MEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Φίλης.

Επανέφερε όμως το θέμα του δημοψηφίσματος σε περίπτωση που έρθουν τελεσίγραφα από τους εταίρους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr