tsipras_ypopsifioi_syriza_plateia

Εντολή διακυβέρνησης ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ξάνθη (+vid)

27 Απριλίου 201217:34

tsipras_ypopsifioi_syriza_plateiaΣε μια μεγάλη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, το βράδυ της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στους ψηφοφόρους και στους υπόλοιπους πολίτες για την άνοδο της Αριστεράς και την προσδοκία ανάληψης της εξουσίας.

“Η Ξάνθη συνεχίζει αυτή την πορεία προς τις Εκλογές, μετά από μια σειρά μεγάλεων συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα, είπε και σημείωσε ότι έρχεται η ώρα που η Αριστερά θα περάσει το Προεδρικό Μέγαρο για να πάρει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω του ΣΥΡΙΖΑ” είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του.

«Δεν πάμε σε κλειστά γυμναστήρια»

«Εμείς δεν κρυ βόμαστε  κλειστά γυμναστήρια, τις συγκεντρώσεις μας της κάνουμε σε ανοιχτές πλατείες γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια» είπε και απάντησε στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων που επιλέγουν κλειστούς χώρους. Έρχεται η ώρα της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η ώρα της Δημοκρατίας” είπε.

«Οραματιζόμαστε μια μεγάλη κυβέρνηση της αριστεράς και δεν θα είναι σε αυτή την κυβέρνηση υπουργοί ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ούτε ο Μάκης Βορίδης, ούτε ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τους οποίους πήγατε χέρι χέρι κύριε Βενιζέλο» είπε και έστειλε μήνυμα πως τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θα συγκεντρώσουν μαζί, ούτε τους 150 βουλευτές και θα αναγκαστούν να περάσουνε στο περιθώριο. Στόχος είπε, είναι οι αντιμνημονιακές δυνάμεις να ξεπεράσουν τους 151.

http://www.youtube.com/watch?v=mGU45uuhTjE

Όχι ψήφο διαμαρτυρίας αλλά ψήφο εξουσίας

“Δεν ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας αλλά ψήφο εξουσίας για να γλιτώσουμε τον τόπο από το μαρτύριο και τη λαίλαπα του μνημονίου” είπε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. “Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι και εντολή για μετεκλογική συνεργασία της Αριστεράς , θέλουν δεν θέλουν” σημείωσε θέλοντας να απαντήσει, ουσιαστικά, στην Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας ότι η μη συνεργασία σημαίνει αναγκαστικά μνημόνιο.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα σε καναλάρχες και την εγχώρια διαπλοκή, λέγοντας ότι “οι εκλεκτοί τους είναι οι δύο Πρόεδροι των δύο μεγάλων κομμάτων” αλλά πρόσθεσε  ότι η αριστερά και οι αντιμνημονιακές δυνάμεις δεν έχουν ανάγκη τα κανάλια γιατί έχουν τη στήριξη της κοινωνίας.

ΟΙ τράπεζες σε δημόσιο έλεγχο

Έκανε αναφορά στο πανευρωπαϊκό κύμα συμπαράστασης στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι στη μία πλευρά είναι οι λαοί και στην άλλη πλευρά οι τραπεζίτες. Σε ότι αφορά στο μνημόνιο και τις δεσμεύσεις, κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχτούν να πηγαίνουν τα χρήματα πρώτα στους πιστωτές και όχι σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος. Θα εξοικονομήσουμε πάνω από 40 δις για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας ενώ ο δεύτερος μεγάλος πυλώνας είναι ότι θα σταματήσουμε να φορολογούμε τη φτώχια αλλά τον πλούτο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας για ένα νέο φορολογικό σύστημα. Παράλληλα, επεσήμανε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή μέρους του χρέους και μονομερή στάση πληρωμής.

Οι τράπεζες πρέπει να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο και τα ιδιωτικά δάνεια να κουρευτούν ισόποσα, με βάση το εισόδημα που έχασε η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα.  “Αυτή η τύχη που έχει τη χώρα δεν της αξίζει.  Εμείς προτείνουμε ένα δρόμο μιας Ελλάδα αξιοπρέπειας και λαϊκής κυριαρχίας” ανέφερε. “Σε καμία άλλη χώρα που πήγε το ΔΝΤ, ο λαός δεν ξαναψήφισε αυτούς που τους οδήγησαν εκεί”.

http://www.youtube.com/watch?v=sj0eiGeiiM4

Δηλώσεις πριν την ομιλία:

Eίχε προηγηθεί περιοδεία στην ορεινή περιοχή και δύο ομιλίες σε Εχίνο, όπου παρατηρήθηκε μεγάλη συγκέντρωση καθώς και στον Κένταυρο. Λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του στην Ξάνθη, ανέφερε στους δημοσιογράφους:

http://www.youtube.com/watch?v=znM3jkmD6gI

tsipras_plateia_2
tsipras_plateia_5tsipras_plateia_4tsipras_plateia_housein

tsipras_plateia_1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr