Τσιπούρες με λαχανικά και κύμινο

23 Μαρτίου 201410:50

Η γεύση του μας είναι οικεία, κυρίως από τα σμυρναίικα σουτζουκάκια. Εδώ το κύμινο δίνει στο ψάρι μας μια ξεχωριστή, εξωτική γεύση.

Υλικά

4 τσιπούρες, 350-400γρ. η καθεμιά, καθαρισμένες από τον ψαρά σας
2 πατάτες μεγάλες, σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, σε λεπτές λωρίδες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο, χοντροτριμμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού κάρι μέτριο
1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
χυμό από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε ½ ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι
\

Ανακατεύετε καλά όλα τα μπαχαρικά και τα σοτάρετε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι. Με αυτά τρίβετε τις τσιπούρες. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπολ, περιχύνετε τα ψάρια με το χυμό λεμονιού, τρεις κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και τον ζωμό λαχανικών. Μαρινάρετε τα ψάρια σκεπασμένα για 2 ώρες περίπου, αν και καλό είναι να τα μαρινάρετε όλη μέρα ώστε να αρωματιστούν καλά με τα μπαχαρικά.

Βήμα 2

Αραδιάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τις πατάτες, τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα ανακατεύετε όλα μαζί, αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετείτε από πάνω τα ψάρια και τα περιχύνετε με δύο τρεις κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειάζεται δύο τρεις φορές μία κουταλιά σούπας από τη μαρινάδα ώστε να ψηθούν τα λαχανικά και να μη στεγνώσουν τα ψάρια.

Βήμα 4

Συνοδεύετε το φαγητό με ρύζι basmati
πηγή:www.olivemagazine.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr