Τσέπελης και Αντιπολίτευση “διασταυρώνουν τα ξίφη” για την ανάπτυξη της Σταυρούπολης

29 Μαρτίου 202107:34

Στην αντεπίθεση με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη βγήκε η δημοτική παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου “Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ”, έπειτα από τις δηλώσεις του πρώτου ανήμερα της 25ης Μαρτίου για ενορχηστρωμένη επίθεση της Αντιπολίτευσης στον Δήμο για την ανάπτυξη της Σταυρούπολης.

Αντικρούοντας τις βολές του Μανώλη Τσέπελη, ο Σάββας Μελισσόπουλος δήλωσε: “Η υποκρισία του κ. Τσέπελη που «βλέπει» καθημερινά διάφορα «φαντάσματα» να τον κυνηγούν και να μην τον αφήνουν τάχα να κάνει έργο, «ανακάλυψε» τελευταία, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, δήθεν ενορχηστρωμένη επίθεση από την Αντιπολίτευση εναντίον της Σταυρούπολης, προκειμένου λέει να μην αγοραστούν τα δύο «περιβόητα» οικόπεδα, τα οποία αποτελούν το νέο μεγάλο όραμά του για την Σταυρούπολη!!

Τη μία δηλαδή μικρή παιδική χαρά των 200 τετραγωνικών μέτρων και το ένα πάρκινγκ 7 περίπου θέσεων!!!!

Για τόσο μεγάλο όραμα μιλάμε…

Του απαντάμε λοιπόν άμεσα ότι τα εμπόδια για την αγορά των δύο οικοπέδων τα βάζει συνεχώς ο ίδιος και μόνο ο ίδιος και του δηλώνουμε για άλλη μια φορά  ότι έστω και για τα δύο αυτά μικρά έργα στη Σταυρούπολη, συναινούμε να πραγματοποιηθούν και βεβαίως επιθυμούμε να αγοραστούν τα απαραίτητα οικόπεδα!!  Με τον ΣΩΣΤΟ όμως τρόπο!!!

Αν μελετούσε προσεκτικότερα τα συγκεκριμένα βήματα μιας απλής και ρεαλιστής πρότασης που του έχουμε ήδη καταθέσει τρεις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας, σήμερα θα είχαμε ήδη προχωρήσει στην αγορά…

Ιδού η πρότασή μας:

Βήμα 1ο Επίσημη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για τη συγκεκριμένη αναζήτηση οικοπέδων από το Δήμο Ξάνθης, με την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος των πολιτών που ενδιαφέρονται να πουλήσουν τα οικόπεδά τους και διαθέτουν τις προδιαγραφές των ακινήτων που απαιτούνται.

Βήμα 2ο   Εάν για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά – π.χ. για το χώρο στάθμευσης – υπάρξει ένας ενδιαφερόμενος τότε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε απευθείας αγορά αιτιολογώντας επαρκώς και εμπεριστατωμένα, ότι είναι το μοναδικό ακίνητο που πληροί τις ανάγκες που έθεσε ο Δήμος.

Βήμα 3ο Εάν όμως για την αγορά του καθενός οικοπέδου ξεχωριστά υπάρξουν πλέον του ενός ενδιαφερόμενοι πωλητές που τα οικόπεδά τους πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές που έθεσε ο Δήμος, τότε να επιλεγεί η διαδικασία της μειοδοτικής δημοπρασίας και την κατάρτιση των οποίων ( Όρων Δημοπρασίας ) να την πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, διαδικασία την οποία έχει ήδη αποφασίσει, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή της  η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης.

Συμπερασματικά, ποτέ και σε κανένα σημείο της διαδικασίας δεν υπήρξε από κανένα μέλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου αντίθετη άποψη όσον αφορά την αναγκαιότητα μιας τέτοιας απόφασης.

 Η διαφορά απόψεων ήταν και είναι μόνο στη διαδικασία αγοράς.

Τελικά, όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν πια ότι η μόνη αιτία που παρεμποδίζει τον κ. Τσέπελη να κάνει σήμερα οποιοδήποτε έργο, όχι μόνο στη Σταυρούπολη αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο, είναι η δική του ανεπάρκεια, η δική του αδυναμία για ολοκληρωμένο προγραμματισμό, η δική του διστακτικότητα για συναίνεση, η δική του έμφυτη αλαζονεία ότι αυτός τα ξέρει όλα και κανείς άλλος.

Εκτός και εάν ακόμα και για τις δύο μεγάλες και ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ του ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ, το ΚΛΕΙΣΤΟ Κολυμβητήριο Ξάνθης και το ΚΛΕΙΣΤΟ Δημοτικό Πάρκινγκ, εγκαταστάσεις τις οποίες θα παρέδιδε ΔΗΘΕΝ προς χρήση στους πολίτες της Ξάνθης αμέσως μετά από την εκλογή του και πάλι ευθύνεται κάποια… δήθεν.. ενορχηστρωμένη επίθεση της Αντιπολίτευσης …”

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μόλις λίγες ημέρες, ο Δήμαρχος Ξάνθης κατήγγειλε της δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης για ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της Σταυρούπολης. Πιο συγκεκριμένα, το δημόσιο μήνυμα του Γραφείου του κ. Τσέπελη σημείωνε: 

Η συνειδητοποίηση του ρόλου και της Πολιτικής Ευθύνης, από κάθε έναν από εμάς, στη λειτουργία, στην ανάπτυξη και στην ευημερία  της  Ξάνθης και των οικισμών της, είναι απαραίτητη, αναγκαία και αυτονόητη.

Οι πολίτες, μας εξέλεξαν όλους για να τους υπηρετήσουμε, να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον, τις ανάγκες του τόπου το αύριο, το μέλλον των παιδιών μας.

Κάποιοι, ευθέως, σήμερα, στάθηκαν με τη λειτουργία τους ενάντια στην ανάπτυξη της Σταυρούπολης, αυτού του υπέροχου τόπου με τους ζεστούς ανθρώπους του, που έχει εδώ και πολλά χρόνια παραμεληθεί.

Μάλιστα, επέλεξαν να κρυφθούν πίσω από το δάκτυλό τους, να χλευάσουν το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου Ξάνθης, να χλευάσουν μάλιστα όλους όσους τους εξέλεξαν, να κοροϊδέψουν τους Ξανθιώτες.

Δεν είχαν την ειλικρίνεια, την  ευγένεια, το θάρρος, να συμμετέχουν στη διαδικασία και να ψηφίσουν έστω και κατά των αποφάσεων, που ήταν απαραίτητο, σύμφωνα με τον νόμο, να ληφθούν με αυξημένη πλειοψηφία και αφορούν στην ανάπτυξη και εξυπηρέτηση της Σταυρούπολης.

Η Δημοτική Αρχή, υιοθέτησε όλες τις προτάσεις, όλων των παρατάξεων, που αφορούν στη διαδικασία και στην ουσία των θεμάτων της Σταυρούπολης και επαναδιαμόρφωσε τις εισηγήσεις της, αποδεικνύοντας έμπρακτα, τη συνεργασιακή της φιλοσοφία και πολιτική.

Θεωρώντας τους εαυτούς τους  πιο έξυπνους από την κοινωνία, πιο έξυπνους από όλους τους Ξανθιώτες, αποχώρησαν οι παρατάξεις, συντονισμένα, μία μία, προκειμένου να μη ληφθούν αποφάσεις για τα θέματα της Σταυρούπολης, σαμποτάροντας ουσιαστικά τη διαδικασία, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα, όλους μας.

Η Δημοτική Αρχή,  έχοντας αποδείξει έμπρακτα,  την απόλυτη συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που έχει απέναντι στον τόπο και τους πολίτες της, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον, για το καλό της Σταυρούπολης και ολόκληρης της περιοχής.

Η ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της Σταυρούπολης θα αναχαιτιστεί με απόλυτη επιτυχία, από όλους τους Ξανθιώτες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr