Τσέπελης για την ποιότητα του νερού: Ζητήσαμε τα στοιχεία από την ΠΑΚΟΕ. Καθημερινοί έλεγχοι από 5 φορείς

1 Απριλίου 201423:37

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης για το θέμα της ποιότητας του νερού. Καμία ένδειξη για προβλήματα δεν υπάρχει αλλά κανείς δεν επαναπαύεται για το θέμα που έχει προκύψει με την πιθανότητα τα στοιχεία μιας ΜΚΟ να κάνουν λόγο για ύπαρξη βοθρολυμάτων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, σε δηλώσεις του μετά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα σχετικά δημοσιεύματα.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα αλλά εμείς δεν έχουμε στοιχεία. Δεν παίρνουμε θέση για το αν είναι ορθό ή λανθασμένο το δημοσίευμα αλλά στείλαμε μέσω των νομικών μας επιστολή στη συγκεκριμένη ΜΚΟ να μας παραδώσει τα στοιχεία προκειμένου να τα εξετάσουμε.»

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, η εταιρία εκτός από το χημείο που διαθέτει, συνεργάζεται με το ΙΓΜΕ, το Δημοκρίτειο αλλά και ιδιωτικό εργαστήριο στην Αλεξανδρούπολη που ελέγχει τους μικροοργανισμούς. Παράλληλα η Διεύθυνση Υγείας κάνεις δικούς της δειγματοληπτικούς ελέγχους, τα αποτελέσματα των οποίων βγαίνουν από το Αριστοτέλειο ενώ τα αποτελέσματά τους ανακοινώνονται, (72 στους 72 ελέγχους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το 2014 ήταν αρνητικοί).

Όπως δηλώνει ο Μανώλης Τσέπελης, η ΔΕΥΑΞ περιμένει τα στοιχεία που θα έρθουν από τη συγκεκριμένη εταιρία, με τις μετρήσεις και τα σημεία που έχουν γίνει και θα εξεταστούν σε συνεργασία με όλους τους φορείς που συνεργάζεται η εταιρία.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr