Τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς συνυπογράφουν Ζεϊμπέκ-Στάθης

28 Απριλίου 201510:45

Τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης, Καταπολέμηση της Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» κατέθεσαν οι βουλευτές Δ. Βίτσας, Χ. Μαντάς και Χ. Καραγιαννίδης, την οποία συνυπογράφουν οι δύο βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τροπολογία προτείνεται η παράταση των συμβάσεων προσωπικού δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην τρέχουσα σχολική χρονιά.

Αναλυτικά:
                                                     Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Λόγω έκτακτων και επειγουσών αναγκών, που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας, σχολικής χρονιάς και αφορούσαν στην εύρυθμη λειτουργία δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, δήμοι και ΝΠΔΔ τους, προχώρησαν στην όλως απαραίτητη κατάρτιση συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την πρόσληψη των ειδικοτήτων που άπτονται με την ορθή λειτουργία των σταθμών αυτών. Για τη συνέχιση, όμως αυτής της εύρυθμης, ορθής και παιδαγωγικά αποτελεσματικής λειτουργίας, κρίνεται σκόπιμη η κατ’ εξαίρεση παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων, έως τη λήξη της τρέχουσας, σχολικής χρονιάς και με τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, που θέτει η προτεινόμενη διάταξη.
                                      Β. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ – ΔΙΑΤΑΞΗ
                                                                       Άρθρο…
Συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που καταρτίστηκαν ή ανανεώθηκαν άπαξ εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2014-2015 και αφορούσαν στην πρόσληψη προσωπικού για τη λειτουργία δημοτικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, θεωρούνται νόμιμες και παρατείνονται αυτοδικαίως έως τη λήξη της τρέχουσας, σχολικής χρονιάς, στις 31.7.2015, εφόσον για την ανανέωσή τους, γνωμοδότησε θετικά η Επιτροπή του άρθρου 28, παρ. 4 ν. 2190/1994.

Αθήνα, 17.04.2015
ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr