Τρεις κορυφαίες φιάλες σε μια συσκευασία από την Οινοποιία Σγουρίδη

28 Απριλίου 201315:15

Η Οινοποιία Σγουρίδη σας εύχεται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και σας προτείνει να επιλέξετε για το πασχαλινό σας τραπέζι εκλεκτά κρασιά από την κάβα μας.
Τιμήστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα με ένα ιδιαίτερο δώρο:
Μία τριπλή συσκευασία δώρου που θα περιλαμβάνει την πλήρη Σειρά ΣΙΓΜΑ της κάβας μας, δηλαδή ένα ΛΕΥΚΟ, ένα ΡΟΖΕ και ένα ΕΡΥΘΡΟ οίνο της γνωστής δημοφιλούς σειράς ετικετών.
Για κάτι πιο ξεχωριστό μπορείτε επίσης να διαλέξετε, στην ίδια συσκευασία, τρεις φιάλες από τη συλλεκτική πια ετικέτα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ διαλέγοντας μεταξύ των εσοδειών 2006, 2007 και 2008.
Την εορταστική αυτή συσκευασία θα βρείτε σε επιλεγμένες κάβες, αλλά και σε επικοινωνία με το οινοποιείο στα τηλέφωνα:
Σταθερό: 2541078351
Κινητό: 6973690003
Fax: 2541084340

Limnes_0

Αμπελώνας

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας των εκατό (100) περίπου στρεμμάτων εκτείνεται στους ήπιους λόφους της περιοχής Αβδήρων, στα παράλια της Θράκης, πλάι στη λιμνοθάλασσα του Λάγους, περιοχή που κατά την αρχαιότητα φημίζονταν για την ποιότητα των οίνων της.

Σήμερα η περιοχή αποτελεί ένα σύμπλεγμα υδροβιοτόπων μοναδικής ομορφιάς και ανήκει στους Υγρότοπους με Διεθνή Σημασία της Σύμβασης «Ραμσάρ». Προστατεύεται με βάση την οδηγία 79/409 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της Ορνιθοπανίδας, ενώ έχει εκδοθεί και Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οριοθέτηση της περιοχής και τον καθορισμό των επιτρεπόμενων ενεργειών.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο τμήμα του αμπελώνα απλώνεται στην εύφορη γη στα Δυτικά της λιμνοθάλασσας Λαφρούδας και ανήκει στο αγρόκτημα Μάνδρας, ένα γραφικό χωριό του Δήμου Αβδήρων.

Την γεωπονική επιστασία του αμπελώνα έχει αναλάβει η κα Σγουρίδου Αναστασία, γεωπόνος.

Οινοποϊο

Η “Οίνοι Σγουρίδη Ε.Π.Ε.” είναι προσανατολισμένη σε καλλιεργητικές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, καθότι παράγει πιστοποιημένα βιολογική πρώτη ύλη (σταφύλι) από το 2006 έως σήμερα.
Επιπρόσθετα η εταιρεία έχει ήδη εγκαταστήσει ένα Φωτοβολταικό πάρκο (ισχύος 20 KW) επιστρατεύοντας το στοιχείο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην προσπάθεια ελαχιστοποίησης του ενεργειακού αποτυπώματος κατά τη παραγωγική διαδικασία.

Στόχος της εταιρείας είναι να υποστηρίξει και να αναδείξει τον πλούτο του ελληνικού αμπελώνα μέσα από πειραματικές οινοποιήσεις ελληνικών και ξενικών ποικιλιών και την δημιουργία εξαίρετων μονοποικιλιακών και πολυποικιλιακών οίνων. Για το σκοπό αυτό έχει δρομολογήσει την κατασκευή ενός σύγχρονου επισκέψιμου οινοποιείου δυναμικότητας 200 τόνων υποδοχής σταφυλιού, τοποθετημένου εντός της αμπελοοινικής της εκμετάλλευσης στη θέση Μάνδρα του Δήμου Αβδήρων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr