Τρεις ερωτήσεις από την “Κοινωνία Δημοτών” για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης

27 Σεπτεμβρίου 201614:45

Πάλι δύσκολα βάζει στον Δήμαρχο Ξάνθης η αντιπολίτευση με τρεις ερωτήσεις φωτιά:

Προς
Τον κ.Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Κ.Πρόεδρε
Σας ενημερώνω ότι κατά τη συνεδρίαση της 27.9.2016 θέλουμε να υποβάλουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

-Ο αντιδήμαρχος κ.Κυριακίδης σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι κατόπιν εντολής του κ.Δημάρχου Ξάνθης προχώρησε στη κατασκευή τοιχίου στα νεκροταφεία Ξάνθης και τοποθέτηση ακανθωτού προστατευτικού σύρματος. Με δεδομένο ότι ο Δήμος Ξάνθης οφείλει να δίνει παράδειγμα ευνομίας ερωτάται ο κ.Αντιδήμαρχος αν έχει προχωρήσει στην έκδοση των απαραίτητων οικοδομικών αδειών πριν προχωρήσει στη κατασκευή των παραπάνω.

-Θεωρούμε ότι μετά την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου στο θέμα της φοίτησης των παιδιών των προσφύγων σε σχολεία του δήμου του, σε συνδυασμό με τις αστείες δικαιολογίες του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διαψεύσει την εικόνα και τον ήχο του σχετικού βίντεο. Ταυτόχρονα οι αποκαλύψεις και των εμπλοκών του με τη δικαιοσύνη στο παρελθόν, όπως είδαν το φως της δημοσιότητας, καθιστούν απαραίτητη την άμεση διακοπή του μνημονίου συνεργασίας με το Δήμο αυτό. Ο κ.Δήμαρχος δήλωσε ότι είχε καιρό που οι δύο δήμοι ήταν αρραβωνιασμένοι (δεν το ξέραμε) αλλά με το μνημόνιο παντρεύτηκαν. Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε σε έκδοση διαζυγίου πριν πάρουμε εμείς κάτι από το «πολιτισμό» του Δημάρχου Ωραικάστρου.

-Τον Μάρτιο του 2016, με αφορμή δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον κ.Δήμαρχο Ξάνθης να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί τη φιλοξενία προσφύγων στη Ξάνθη λόγω του γεγονότος της ύπαρξης μουσουλμάνων στη περιοχή, γεγονός που διέψευσε ο κ.Δήμαρχος ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Λεβέντ Καρά Οσμάν μιλώντας για τον εαυτό του και των άλλων δύο δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας Κίρατση Ερκάν και Σελαϊντίν Μπογιάρ ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την παρακάτω δήλωση στη τουρκική γλώσσα

«Son günlerde gündemi meşgul eden İskeçe Belediye Başkanı`na ait olduğu iddia edilen beyanları tüm azınlığımızı olduğu gibi bizi de derinden rahatsız etmiştir. Kendisiyle yaptığımız görüşmlerde bu kelimeleri asla kendisinin sarfetmediğini kendisine ait olmadığını belirtmiş nitekim aynı gün içinde olayı yalanlayan bir basın bildirisi yayınlamıştır. Ayrıca bu yalan beyanları basına verenler hakkında da hukuki işlemler de başlatılmıştır. Bu olayın ortaya çıkmasına neden olan, üreten eğer bu demeçler ona ait ise Belediye Başkanı da dahil olmak üzere herkesi şiddetle kınıyoruz. Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur. Belediye Meclis Üyeleri : Levent Kara Osman – Erkan Kiracı – Boyar Selaydin»

που σε μετάφραση στην ελληνική είναι τα εξής

«Οι δηλώσεις που φέρεται να ανήκουν στον Δήμαρχο Ξάνθης και απασχολούν τη κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες, έχουν ενοχλήσει βαθιά και εμάς, όπως και ολόκληρη τη μειονότητα μας. Στις συνομιλίες που είχαμε μαζί του, μας δήλωσε πως ουδέποτε έχει ξεστομίσει αυτές τις λέξεις και πως οι φράσεις αυτές δεν του ανήκουν και την ίδια ημέρα εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο διέψευσε το συμβάν. Επίσης έχουν ξεκινήσει και οι νομικές ενέργειες κατά αυτών που σέρβιραν στον τύπο αυτές τις ψευδείς δηλώσεις. Καταδικάζουμε όλους αυτούς, ακόμα και τον ίδιο τον Δήμαρχο εάν του ανήκουν αυτές οι δηλώσεις, που συνέβαλαν στην αποκάλυψη, παραγωγή αυτού του συμβάν. Ανακοινώνεται με εκτίμηση στην κοινή γνώμη. Δημοτικοί Σύμβουλοι: Λεβέντ ΚΑΡΑ ΟΣΜΑΝ, Ερκάν ΚΙΡΑΤΖΗ, ΜΠΟΓΙΑΡ Σελαϊδίν.

Ερωτάται ο κ.Δήμαρχος αν όντως έχει στραφεί νομικά κατά των ΜΜΕ που μετέδωσαν τη δήλωσή του αυτή.

Τέλος σας ενημερώνω ότι θα προβώ σε ανακοίνωση που θα αφορά την κανονιστική πράξη των κοινοχρήστων χώρων.

Θανάσης Ξυνίδης, Ηλίας Βασιλούδης, Αχμέτ Καρά, Γιώργος Μυλωνάς, Τζενάν Τσαρικτσή και Μανώλης Φανουράκης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr